Chips van courgette en Parmezaanse kaas

Super leuke snack die je makkelijk zelf kunt maken van courgette en Parmezaanse kaas.. want op sommige dagen mag je dit wel hebben… Ook lekker bij een slaatje trouwens !

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas – edelgistvlokken kan je ook gebruiken !
  • peper naar smaak

Bereiding:

  • snij de courgette in plakjes met de mandoline van ongeveer 2 mm dik
  • leg ze op een paar velletjes keukenpapier en dek daar ook af
  • leg er een snijplank op en laat ze een uurtje liggen
  • verwarm de oven op 200° C
  • leg op de rooster een vel bakpapier en plaats hier de gedroogde plakjes op
  • verdeel de Parmezaanse kaas over de plakjes
  • Plaats ze ongeveer 30 minuutjes in de oven (tot ze goudbruin zijn )
  • laat ze afkoelen en dan … snacken maar !

aandacht:

Het maken van deze courgette chips is erg eenvoudig. Waar even aandacht aan besteed moet worden is het zo droog mogelijk krijgen van de plakjes courgette. Blijven ze te nat dan worden ze niet krokant en dat is juist wat we willen. Ik heb de plakjes courgette daarom een uurtje of 2 tussen twee vellen keukenpapier gelegd met een grote snijplank erop zodat het vocht er een beetje uit trekt. Dit werkt best goed. Na een uur heb je redelijk droge plakjes en zijn ze klaar om de oven in te gaan.

smakelijk !

co.jpg   cou.png

Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #beautyfulskin.oostende ! Enjoy ! xxx

einde blog 1

bron: voedzaam en snel 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s