Welk huidtype heb jij?


Welk huidtype heb jij?

Dit is van belang om te weten.

Alleen met de juiste producten zal je huid verbeteren en in conditie blijven.


Heel veel vrouwen gebruiken huidverzorgingsproducten die eigenlijk helemaal niet bij hun huidtype passen. Toch is dit van groot belang voor het verkrijgen van een goed resultaat.

Er zijn vier huidtypes die ik in dit artikel wil bespreken.

Een normale huid
Een normale huid kan zichzelf goed beschermen tegen invloeden van buitenaf en heeft een goede zuurgraad en vochtgehalte. Een normale huid voelt fijn en comfortabel aan en ziet er stralend uit.

Een droge huid
Een droge huid voelt vaak droog, trekkerig en gespannen aan, vooral na het wassen. De structuur is fijn en er is geen vettige glans te zien. Er ontstaan zelden onzuiverheden.

Er ontstaan wel sneller vlekjes, schilfertjes en irritaties. De huid ziet er vaak doffer uit, en reageert wel eens gevoelig op cosmetische producten of op temperatuur- en milieu-invloeden. Er zijn vaak fijne droogtelijntjes zichtbaar en de huid voelt soms wat slap en niet stevig aan. Rond de ogen zijn vaak de eerste rimpeltjes zichtbaar. Een droge huid heeft een tekort aan vetstofjes.

Een droge huid ontstaat onder andere door airco, het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten, teveel scrubben of reinigen, hormonale problemen en kraanwater (droogt de huid uit door de basische werking).

Een vette huid
Een vette huid glimt en heeft grove poriën en vaak mee-eters (comedonen) en andere onzuiverheden zoals puistjes. De huidkleur is vaak vaal en dof.
Make-up blijft vaak niet goed zitten.

Een vette huid ontstaat door een hormonale onbalans, teveel talgproductie, gebruik van verkeerde producten, een foutieve leefstijl, stress en door een warm en vochtig klimaat.

Een gevoelige huid
Een gevoelige huid is dun en er kunnen kleine bloedvaatjes en schilfertjes zichtbaar zijn. De huid reageert sterker op invloeden van buitenaf, en kan warm en trekkerig aanvoelen en rode vlekken vertonen. Vooral na het wassen voelt de huid vaak droog, gespannen en trekkerig aan.

De gevoelige huid neigt naar eczeem en naar allergisch en reageert snel op temperatuurswisselingen, klimaatschommelingen, huidverzorgingsproducten en milieu-invloeden.

Soms zijn er rode vlekken zichtbaar bij emoties, inspanningen en na het eten van bepaalde
voedingsmiddelen. Een gevoelige huid kan gevoelig zijn voor ontstekingen. Vaak blijf je dan een lange tijd een pigmentverkleuring in de huid zien.

Bij een gevoelige huid is de natuurlijke beschermlaag (hydrolipidefilm) niet intact. Hierdoor verliest de huid vocht en kunnen invloeden van buitenaf makkelijk de huid binnendringen en zorgen voor huidirritaties.

Waarschijnlijk heeft meer dan 50% van de mensen een gevoelige huid en veel mensen weten zich er geen raad mee.

Tot de oorzaken van een gevoelige huid behoren huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea. Ook kan er sprake zijn van een allergie voor cosmetische ingrediënten, andere stoffen en/of irritaties door cosmetica.

Op www.beautyfulskin.be word je geholpen bij het bepalen van je huidtype en ontvang je indien gewenst een huidadvies op maat.

En nog even dit: een gecombineerde huid = niet juist… iedereen heeft een gecombineerde huid want op de T zone zal de huid altijd iets vetter zijn… dus gebruik je wangen om je huidtype te bepalen !

kiss Karoline

welk huidtype heb jij

einde blog 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: