Wenkbrauwen epileren

Mooie wenkbrauwen door epileren. Je wenkbrauwen in goede vorm brengen door epileren kan veel goed doen voor je gezicht.

Het kan extra aandacht naar je ogen brengen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het maakt je jonger en bovendien kan je zelf met weinig moeite en zonder kosten je wenkbrauwen trimmen. Maar je moet wel even weten hoe.

vorm wenkbrauw bepalenDe vorm

Waar begint en eindigt de wenkbrauw?

Pak een potlood en houdt deze rechtop langs je neusvleugel (A). Waar de punt van het potlood wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen.

Het hoogste punt (B) valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenkbrauw taps toeloopt. Je wenkbrauw eindigt op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek (C). Verder kun je nog een hulplijntje trekken om de hoogte te bepalen (D).

Voor de vorm van je wenkbrauwen zelf is het goed om te kijken wat bij je vorm gezicht past. Je kunt zo gebruik maken van je wenkbrauwen om je gezicht b.v. minder rond of minder lang te laten lijken.

 

Epileren

Aan de slag…..

Wat heb je nodig. Een spiegel, goed licht en een pincet. Trek je huid glad en haal de ongewenste haartjes weg. Is het erg gevoelig dan kan je met een ijsblokje de huid eerst koelen.

Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Daarna de haartjes onder de wenkbrauwen. Verwijder nooit haren aan de bovenkant.

Vind je je wenkbrauwen te vol dan kun je ze ook bij knippen. Duw met je vinger de wenkbrauwen naar boven, tegen de groeirichting in en knip alles wat boven je vinger komt af.

Op dit moment zijn natuurlijke wenkbrauwen in de mode. Dus haal niet te veel weg.

 

Te veel geëpileerd?

Heb je teveel haartjes weggehaald of van nature dunne wenkbrauwen of erger, je hebt je wenkbrauwen helemaal afgeschoren. Wat kun je dan doen?

Wenkbrauwpoeder

Er is wenkbrauwpoeder te koop , meestal verkrijgbaar in combinatie met sjablonen. De poeder kun je met een borsteltje opbrengen.

De kleur

Zijn je wenkbrauwen te donker voor je gezicht of bij je haar, dan kun je ze met een potlood of met poeder ze oplichten. Maar wenkbrauwen die hun kleur verliezen of grijs worden kunnen je ouder laten lijken.

Wil je je wenkbrauwen verven dan zijn er wel doe het zelf setjes te koop, maar wil je zeker zijn van een goed resultaat, ga dan naar een schoonheidsspecialiste.

Wenkbrauwpotlood

Poeder werkt meestal beter dan het tekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood, hiermee krijg je vaak te dikke en onnatuurlijke lijnen en er is nogal wat oefening en een vaste hand nodig voor een goed resultaat.

Tatoeëren en microblading

Wil je een blijvend resultaat, dan kun je overwegen om je wenkbrauwen laten tatoeëren.

Momenteel zijn er een aantal professionals die heel mooi de wenkbrauwen kunnen bewerken met de microblading!

 

Ik heb verschillende filmpjes bekeken en dit is toch wel één van de beste als  je je wenkbrauwen een beetje natuurlijk wilt bijtekenen.

About the author juli 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s