Fouten die je kan maken bij je gezicht wassen …

Wat kan er mis gaan bij het wassen van je gezicht, denk je misschien. Nou, best veel. Je doet soms meer kwaad dan goed als je je gezicht op de verkeerde manier wast. En dat terwijl je misschien denkt dat je het juist allemaal goed doet. Lees dus hieronder even de dingen die mis kunnen gaan. 

1. Je make-up er niet af halen

Wie doet het niet? Gewoon lekker snel je gezicht wassen zonder eerst je makeup er af te halen. Maar om je gezicht goed schoon te kunnen maken is het beter als je je make-up eerst goed verwijdert. De meeste make-up is tegenwoordig waterproof en dat spoelt er met water niet af. Gevolg is dat je bovenste huidlaag, en al het zweet en vuil dat zich daaronder heeft opgehoopt, niet goed schoon wordt bij het wassen. Gewoon even vooraf je make-up eraf halen met een watje en wat make-up reiniger voordat je je gezicht wast of naspoelt.

2. Je gezicht wassen met vuile handen

Je handen zijn een grote verzamelplaats van bacteriën die je hebt verzameld tijdens de dag bij alles wat je hebt aangeraakt. Geen gek idee dus om eerst je handen even te wassen voordat je ze gebruikt om je gezicht te wassen. Zo voorkom je dat je vuil en bacteriën over je gezicht verspreidt. Een beetje alsof je de ramen gaat wassen met een vuile spons. Dat gaat ook niet werken.

3. Te vaak en te lang wassen

Met het wassen van je gezicht verwijder je niet alleen vuil en dode huidcellen. Ook natuurlijke vetten die zich op je huid bevinden en zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft en zacht. Twee keer per dag je gezicht wassen, dus één keer ‘s avonds en één keer ‘s ochtends is genoeg. Agressieve zeep gebruiken maakt dit nog erger. Gebruik dan liever één van deze natuurlijke reinigers voor het gezicht.

4. Te heet water gebruiken

Je gezicht, maar ook de rest van je lichaam wassen met te heet water kan je huid onnodig uitdrogen. De beste manier om je gezicht te wassen is met lauw water en naspoelen met koud water. Het koude water zorgt ervoor dat je poriën samentrekken waardoor je huid beter beschermd is tegen weersomstandigheden en invloeden van de omgeving.

5. Geen vocht inbrengen na het wassen

Nadat je je gewassen hebt, moet je eigenlijk meteen een vochtinbrengende crème inbrengen. En eigenlijk als je huid nog vochtig is. De vochtinbrengende crème vermengt zich dan met het vocht en wordt zo goed opgenomen tot diep in de poriën van de huid. En dat is precies de bedoeling.

6. Niet goed naspoelen

Even wat water over je gezicht plenzen en klaar. Niet dus. Als je je gezicht niet lang genoeg naspoelt, blijven er resten zeep of reinigingsmiddel achter op je gezicht. Dat is niet goed voor je huid om die resten je poriën kunnen verstoppen, acne veroorzaken of je huid irriteren. Spoel dus grondig.

7. Je gezicht hardhandig droogwrijven

Even goed je gezicht droogwrijven met een beetje te harde handdoek is niet de beste manier om je gezicht te drogen. De huid van je gezicht moet je met voorzichtigheid behandelen. Dep je gezicht zachtjes droog in plaats van te wrijven.

Zo ik hoop dat dit interessant was… Weet je niet goed welk product voor jou geschikt is?

Laat je huid scannen en wij bekijken je verzorging op maat. 

einde blog 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s