Deze cake is super lekker en voor degene die paleoproof eten.. dit is hem!
Glutenvrij, lactosevrij, paleoproof
Hier in huis vonden ze hem super lekker… dus weet ik echt niet hoe lang deze houdbaar is… 🙂
Ingrediënten:
- 200 gr kokosolie of ghee
- 150 gr kokosbloesemsuiker
- 1/2 theelepel zeezout
- 5 eieren gesplitst, het eiwit tot sneeuw geklopt
- 100 gr kokosmeel of 150gr amandelmeel
- 50 gr arrowroot
- 2 theelepels natriumbicarbonaat
- 100 gr pure chocolade minstens 70% cacaomassa, au bain-marie gesmolten
Hoe bereiden?
- verwarm de oven op 170°C en bekleed een cakevorm met bakpapier
- smelt de kokosolie of zorg dat de ghee zacht is, voeg er de kokosbloesemsuiker aan toe en het snufje zout en roer om met een garde
- meng de eierdooiers er 1 voor 1 door
- voeg een flinke schep (1/3) van het opgeklopte eiwit er onder
- zeef het kokosmeel of amandelmeel en arrowroot samen met het natriumbicarbonaat onder het beslag
- voeg de rest van het eiwit toe
- overgiet met de gesmolten chocolade en spatel voorzichtig door het beslag om een gemarmerd effect te krijgen
- giet alles in de vorm en bak 50-55 minuten. Laat afkoelen op een rooster !
smakelijk
Oooh ik krijg nu zoveel zin in cake!
LikeLike