7 dingen die je moet weten over je huid reinigen

Kom je terug van je schoonheidsspecialiste of huidtherapeut, dan heb je natuurlijk een poezelig zacht huidje waar je eigenlijk elke dag mee op wilt staan.

Dat kan hoor… ik zet daarom een paar belangrijke dingen voor je klaar.

 Doe je het twee keer per dag, dan komt je past echt in de buurt bij dat babyhuidje. Hier zijn de 7 regels waar zij en jij dus ook bij moeten zweren.

1.

WASH & GO

Er wordt altijd enorm gehamerd op het reinigen van de huid, maar je kunt heus niet zomaar wassen en vervolgens de deur uit lopen. Het is belangrijk dat je er ook echt voor zorgt dat het reinigingsproduct dat je gebruikt ook van je gezicht is gewassen. Anders zorgt dat weer voor verstoppingen en juist daartegen gebruik je het, toch?

2.

TRICKY PLEKJE

Zorg dat je alle plekjes van je huid heel goed gereinigd hebt. Het stukje onder je kin, de zijkanten van je neus en de plekjes bij je oorlellen vergeet je vaak schoon te maken. Zonde, want daardoor bouwen de mee-eters en de dode huidcellen zich daar enorm op.

 

3.

HANDDOEK

Het handdoekje of doekje waarmee je je huid reinigt moet ook élke dag gereinigd worden. Alle viezigheden worden daar namelijk in verzameld, dus de volgende dag poets je dat gewoon weer óp je gezicht. Was het doekje gewoon even met heel heet water en antibacteriële handreiniging en je hebt nergens last meer van. Kleine moeite, groot verschil.

4.

TÉ GOED SCHOONMAKEN

Je kunt je huid ook té goed schoonmaken. Niet als je het twee keer per dag doet, wel als je denkt dat meerdere keren schoonmaken (dus laten we het op vier keer houden) je huid nóg schoner maakt. Nee nee, is niet handig. Dat irriteert je huid alleen maar. Daardoor wordt je huid gevoelig en kan die ook een andere structuur krijgen.

5.

BEZUINIG NIET OP EXFOLIËREN

Je huid goed scrubben en exfoliëren is echt heel belangrijk. Dat is essentieel in je reinigingsritueel omdat het af en toe even de ‘hardere’ boen over je huid haalt. Dode huidcellen worden alleen op die manier verwijderd. Exfoliëren zorgt ook voor een heldere teint van je huid en houdt het over het algemeen stukken jonger. Het zorgt namelijk voor een goede celregulatie en houdt de bovenste huidlagen jong en smooth.

6.

MASKERS ZIJN NIET ALLEEN VOOR DE PROBLEEMHUID

De tijd nemen voor een goed, diep reinigingsmasker is een heel belangrijke stap in je huidverzorging. Daardoor lijkt je huid namelijk heel helder. Maskers zijn heus niet alleen voor de vettige, gecombineerde of extreem droge huid. Ze zijn ook gewoon goed voordat je een stapavond hebt. Het belangrijkste is dat je een masker in je ritueel stopt dat ook daadwerkelijk iets voor jóuw huid doet en waarbij je echt verschil ziet als je dat drie keer per week gebruikt. Laat je adviseren en neem het juiste product voor jouw huid.

7.

REINIGINGSDOEKJES

Die zijn echt alleen voor noodgevallen. Echt waar… hier krijg ik gekrulde tenen van alleen al als ik hier iemand zijn gezicht zie mee poetsen!!! Om jezelf even op te frissen of te gebruiken bij een onverwachte sleep-over ok… Het is namelijk niet zo dat het al het bovenstaande in één doekje samenvat, dus om ze elke dag te gebruiken gaat wat ver.

huid reinigen.png

About the author juli 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s