6 redenen om op tijd te beginnen met smeren tegen rimpels!

Je hoeft geen veertig of misschien pas vijftig te zijn om te beginnen met goede huidverzorging. In deze blog kan je zes redenen vinden waarom je niet vroeg genoeg kan starten met producten die echt wat doen voor de huid, en tekenen van veroudering tegengaan.

Omdat voorkomen beter is dan genezen

Maar liefst negentig procent van de verschijnselen van huidveroudering komt voor rekening van de zon. Rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken…  Zodra deze spelbrekers zich laten zien, willen we opeens alles wel smeren. Er is heus nog genoeg te doen aan tekenen van huidveroudering, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Hoe? Door de huid van jongs af aan dagelijks te beschermen en verzorgen met goede huidverzorging.  Hier beginnen we dus met een goede zonbescherming en met heel wat antioxidanten.

Want jong geleerd, is…

Ouder worden houd je uiteindelijk natuurlijk niet tegen. Maar je kunt best veel doen (én laten) om ‘mooi’ oud te worden. Wist je bijvoorbeeld dat de huid sneller oud wordt van irriterende stoffen? Kies daarom vanaf het moment dat je met cosmetica begint, voor goede, milde producten. Dat geldt voor zowel je huidverzorging als voor de eerste make up die je gaat uitproberen.

Om een vermoeide, doffe huid te voorkomen

Regelmatig exfoliëren is vanaf een jaar of dertig geen overbodige luxe. Dan krijgt je huid namelijk moeite met het kwijtraken van dode huidcellen. Help je huid dus tijdig een handje door gebruik te maken van een goede exfoliant op basis van salicylzuur en glycolzuur. Dan werk je ook meteen aan je vochthuishouding en huidbarrière, en voorkom je bovendien dat poriën verstoppen en oprekken.

 

Voor het behoud van een goede huidstructuur

Serums alleen geschikt voor de rijpe huid? Nee hoor. Vitamine A bijvoorbeeld werkt juist ook preventief. Het zorgt dat de huidstructuur mooi en stevig blijft, doordat het onder meer collageenafbraak tegengaat. En dat ‘aftakelingsproces’ begint helaas al met een jaar of 25, 30. De producten van Beauté Pacifique zijn daarom ook heel geschikt voor de jongere huid.

 

Om je huid extra goed te beschermen

Er zijn meer ingrediënten die je vooral in crèmes voor de rijpere huid vindt, maar die juist ook voor de jonge huid al van grote waarde zijn. Antioxidanten als vitamine C en E bijvoorbeeld hebben een bewezen werking bij het verminderen van rimpeltjes en pigmentvlekken. Maar wist je dat deze stoffen de huid ook extra bescherming bieden tegen de schade van de zon?

 

Maar op welke leeftijd begin je?

Je kunt kortom maar beter op tijd beginnen met goede huidverzorging. Maar wat is op tijd? Op welke leeftijd mag of moet je dan precies starten met ‘echte huidverzorgingsproducten’?  Dat is niet zo eenduidig te beantwoorden, en hangt ook samen met eventuele klachten. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat preventie van rimpels en andere tekenen van huidveroudering natuurlijk al begint bij de allereerste zonnestralen die je op je huid krijgt als kind. En dat blijft eigenlijk altijd belangrijk. Als twintiger zijn naast zonebeschermingsproducten ook  extra antioxidanten belangrijk.

Vanaf je dertigste is het zogezegd goed om een exfoliant toe te voegen aan je huidverzorgingsregime. Ook een product met vitamine A is vanaf deze leeftijd een mooie aanvulling.

 

Voordat je begint

Voordat je begint te smeren, is het goed om een huidanalyse te doen. Zo kun je de producten kiezen die bij de behoefte van jouw huid passen. Wij kunnen je helpen met aanvullende vragen. Dus laat je huid scannen bij Beautyfulskin.

Meer vragen? Laat het ons weten info@beautyfulskin.be

skin care clinic d small

einde blog laatste aanpassing

One thought on “6 redenen om op tijd te beginnen met smeren tegen rimpels!

  1. Pingback: Wat en hoe vaak moet je nu smeren? | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s