Pompoenbrood

Omdat ik eigenlijk geen lactose en snelle suikers mag en gluten moet vermijden… maar ik o zo graag nog brood eet ’s morgens…. deze variant!

Super lekker en gezond!

Ingrediënten
  • 200g pompoen, in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 70g kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl appelazijn
  • 125g amandelmeel
  • 40g kokosmeel
  • 30g arrowroot
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakzout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celcius en bekleed een broodvorm met bakpapier.
  2. Breng de pompoenblokjes aan de kook in een steelpan met water en laat in 10 minuten zachtjes gaar koken.
  3. Giet de pompoen af en doe de gekookte stukjes in een foodprocessor of blender. Doe de kokosolie er alvast bij zodat deze kan smelten. Laat ca. 10 minuutjes afkoelen (om te voorkomen dat de eieren meteen gaan stollen wanneer je deze erbij doet).
  4. Voeg eieren, ahornsiroop en appelazijn toe en pureer tot een glad geheel.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe aan het mengsel en pureer tot zich een lobbig beslag vormt.
  6. Schep het beslag in de broodvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  7. Bak het brood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar, of tot een prikker er schoon uit komt. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood aan snijdt.
  8. smakelijk!

 

Wat je erop kunt doen? Als ik je iets aan mag raden dan lijkt het me heerlijk met witte amandelpasta. Of met een beetje bosbessenjam. Of allebei! Maar ik zie het broodje ook helemaal voor me op de brunchtafel met een omeletje, spek en sla. Je kunt ‘m zowel hartig als zoet beleggen.

handtekening mail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s