Permanente ontharing… omdat je door het bos de bomen nog moet zien!

Heel wat klanten komen bij me aan…vaak…nadat ze al gaan shoppen zijn…En met ontgoochelde gedachten bij me aankomen. Want ze hebben bij iemand geweest die echt wel supergoedkoop was, of bij iemand die beweerde met het beste apparaat op de markt te werken, of bij een mooie belofte dat de haren na 5 keer echt wel zouden zijn, of met een supermooie reclame en actie!  Helaas…

Binnen de wereld van de Esthetiek is er meer apparatuur op de markt die het moet hebben van mooie commerciële praatjes, van getrukeerde voor en na foto’s, dan dat er apparaten zijn die echt werken. Dit geldt dus ook voor ontharingsapparatuur. 

Ik wil daarom een woordje uitleg geven over de VPL Energist ontharing. omdat dit apparaat klinisch en wetenschappelijk heeft bewezen doeltreffend en veilig te zijn, en die doet wat de fabrikant beloofd! Laat je daarom goed begeleiden en hier kan je al wat informatie vinden waar je moet op letten ! 

Ontdek de gepatenteerde ENERGIST VPL technologie

 • Veilig voor alle huidtypes

 • Efficiënter dan Laser of IPL

 • Klinisch bewezen definitieve ontharing

Hoe werkt ENERGIST VPL?

Zowel laserontharing, IPL als VPL werken met hoogenergetische lichttechnologie. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen in veiligheid en effectiviteit van deze behandelingen, zowel bij permanente ontharing als bij huidverbetering/huidverjonging.

Deze verschillen onderzoeken loont de moeite, want het gaat om de veiligheid van uw lichaam én om die van uw portemonnee.

Selectieve fotothermolyse

Met lichtontharing (zowel laser, IPL als VPL vallen hieronder) wordt er licht in een hoge intensiteit afgestuurd op de haren. De haren zetten het licht om in warmte en de warmte wordt doorgeleid naar de groeicellen, die dan op hun beurt door de hitte uitgeschakeld worden. We noemen dit proces de ‘selectieve fotothermolyse’.

Het is echter de bedoeling dat enkel de haartjes opgewarmd wordt en dat de huid dat zo min mogelijk doet, teneinde een verbranding van de huid te vermijden. Vandaar de benaming: selectievefotothermolyse. Dit is echter niet zo vanzelfsprekend. Energist VPL bereikt dié temperatuur die nodig is om de haartjes permanent te verwijderen, maar houdt de huid ook onder de veiligheidsgrens om een verbranding te voorkomen. (zie schema hier onder). Dit onderscheidt Energist VPL van verschillende laser- en IPL- systemen en garandeert u topkwaliteit voor veiligheid en efficiëntie.

Energist VPL permanente ontharing expert versus laserontharing

Systemen van de geschiedenis: Laser en IPL

Laserontharing

U hebt ongetwijfeld al gehoord over de verschillende soorten laser-behandelingen die tegenwoordig voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Aanvankelijk werd laser enkel voor operationele doeleinden gebruikt, maar al gauw ontdekten dokters en onderzoekers dat lasers nog veel meer in hun mars hadden.

Vanaf de jaren 1980 is de ontwikkeling van de eerste lasers voor permanente ontharing begonnen en tot op vandaag de dag worden lasers gebruikt voor permanente ontharing. De meest gekende in de Benelux is de diode laser. Lasers zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en modellen voor huidverbetering. Deze behandelingen zijn erg intensief/invasief en mogen dan ook enkel uitgevoerd worden door bekwame artsen.

Helaas hebben lasers zoals de bovengenoemde vaak vele nadelen. Er gebeuren snel verbrandingen mee (boven én onderhuids als er met ijskoeling gewerkt wordt), er is slechts een beperkte zone te behandelen (de meeste lasers hebben slechts een straaloppervlakte van 1cm²) en behandelingen zijn pijnlijk en gaan traag vooruit.

IPL

Omdat lasers heel wat nadelen hebben, zijn specialisten in de jaren 1990 een veiliger alternatief gaan ontwikkelen voor ontharingslasers en huidverbeteringslasers: de Intense Pulsed Light-techniek (IPL). Dit is een techniek waarbij er een explosie van licht op de huid losgelaten wordt, ter vervanging van een constante laserstraal. Deze techniek kan gebruikt worden voor ontharing en voor de behandeling van pigmentvlekken en acné.

Maar ook deze techniek bleek al gauw nadelen te kennen: niet alle huidtypes kunnen behandeld worden (enkel hele bleke huiden komen in aanmerking), er kan niet met hoge kracht gewerkt worden (want anders zouden er ook verbrandingen optreden), klanten hebben vaak 20 behandelingen (én meer) nodig om van hun haren definitief af te geraken en vaak gaat het licht niet diep genoeg in de huid, zodat de haarwortel slechts geïrriteerd wordt en er uiteindelijk juist dikkere haren gaan groeien. Voor huidbehandelingen kan het licht wel diep genoeg gaan.

Door deze nadelen zijn mensen vaak teleurgesteld en geloven ze niet meer in permanente ontharing. Bovendien hebben sommige therapeuten hun zaak moeten sluiten, omdat hun toestel niet deed wat de verkopers ervan beloofd hadden.

ENERGIST VPL onderscheidt zich van Laser én IPL

In 1999 kwam er een doorbraak in de wereld voor permanente ontharing. De Energist VPL Ultra™ werd geproduceerd als een wetenschappelijk bewezen veiliger en efficiënter alternatief voor de beste lasers en er kwam weer hoop voor mensen die toch echt verder wilden met permanente ontharing en veilige huidverbetering.

De Energist VPL Ultra™ werkt immers volgens een ander principe dan de IPL- of lasertechniek. De VPL-techniek, die staat voor ‘Variable Pulsed Light’, is ook een pulserende lichttechnologie, zoals de IPL, maar is veiliger én kan met hogere kracht werken dan een laser of IPL-apparaat.

Bovendien zijn er tal van wetenschappelijke studies verricht met de Energist VPL™, waardoor diens efficiëntie onherroepelijk bewezen is. Deze studies werden verricht bij mensen met zowat de zwaarste vorm van overbeharing, namelijk hypertrichose (en hirsutisme). Sommigen van deze mensen hadden reeds andere laserbehandelingen gehad zoals met Diode laser en Alexandrite laser, maar waarbij die behandelingen hadden gefaald. Met Energist VPL™ haalden zelfs deze mensen en ook de andere patiënten uitmuntende resultaten.

Energist VPL™ wordt daarom de keizer van de lichttechnologie genoemd. Of zoals Professor Dr. R. Knobler (Universiteit Wenen) het stelt: “Energist VPL slaagt waar andere systemen falen!”

Anno 2015 is Energist marktleider op het gebied van permanente ontharing, met een verdeling in meer dan 70 landen en ontelbare tevreden klanten. De VPL™-technologie is nog steeds de meest efficiënte én veilige technologie ter wereld.

IN DETAIL EVEN:

VPL: GEGARANDEERDE VEILIGHEID

VPL = Variable Pulsed Light. Dit is een gepatenteerd systeem van de firma Energist. Andere systemen die claimen via VPL-technologie te werken, doen dat onterecht. VPL staat voor ‘gevarieerd gepulseerd licht’. Dit betekent dat het systeem, net zoals IPL, met gepulseerd licht werkt, maar dat het ‘variabel’ is. De pulseringen worden namelijk opgesplitst. Dit is belangrijk om de hoge kracht te verkrijgen, maar tegelijk ook om de huid veilig te kunnen behandelen, ook bij een donkere huidskleur.

HOGE KRACHT

Een cruciale factor voor succesvolle permanente ontharing, is de kracht (energie) en de manier waarop die energie wordt overgebracht op het doel.

IPL flits – de meest voorkomende: (full discharge system)
Volledige ontlading van de energie met een agressieve piek, die bovendien niet lang genoeg aanhoudt om effectief te zijn.

VPL flits van Energist: (partial discharge system)
Zes hoge energie capacitoren geven gedeeltelijke ontlading in gelijkmatige blokpulsen: zeer effectief en veilig voor het omliggende weefsel.

ipl vpl

ROOD LICHT

De meeste IPL systemen werken met oranje, geel en zelfs met groen licht voor ontharing! Waarom?
Omdat ze te weinig capacitoren (krachtaanvoer) hebben om hoge, constante energie te leveren die nodig is als men met rood licht werkt. Daarom werken ze met een agressiever kleurenspectrum die een deel van de haren doet carboniseren (verkolen) waardoor ze uitvallen, maar aangezien de dieper gelegen groeicellen, met dergelijk lichtspectrum niet geraakt worden, zullen deze niet vernietigd zijn.

Enkel rood licht gaat diep genoeg om de diepst gelegen groeicellen te bereiken. Rood licht is ook het absoluut veilig licht voor de huid (het passeert het huidpigment). Maar…. rood licht is ook het zachtste licht en geeft minder energie dan andere kleuren zoals geel, groen, blauw. Daarom dient men met dit ideale licht voor ontharing veel energie te gebruiken om goede resultaten te boeken (vergelijking tuinverlichting: om evenveel licht te krijgen van een rode lamp als van een gele lamp, zal de rode lamp meer wattage moeten hebben.) Energist combineert rood licht met heel hoge energie!

rood licht

 

EVEN IN HET KORT !

Energist VPL heeft dankzij zijn unieke gepatenteerde technologie vervolgens enkele belangrijke voordelen in vergelijking met IPL en lasersystemen:

 1. De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft.

 2. Veilig voor de huid.

 3. Ook fijne haren verdwijnen.

 4. Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden.

 5. Minder donkere haren kunnen behandeld worden.

 6. De behandeling is nagenoeg pijnloos.

 7. Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn.

 8. VPL behandelingen worden enkel uitgevoerd door specifiek opgeleide artsen, verpleegkundigen of schoonheidsspecialisten. Kwaliteit is bijzonder belangrijk voor ons en wij reiken jaarlijkse certificaten uit voor de VPL-therapeuten die zich bijscholen.

Wil je meer informatie?  Of wil jij weten wat VPL voor jou kan betekenen? Stuur een mail naar info@beautyfulskin.be 

Bekijk ook nog de VERSCHENEN artikels hierover :

ontdek vpl 1

2 thoughts on “Permanente ontharing… omdat je door het bos de bomen nog moet zien!

 1. Pingback: Hoe verloopt de ENERGIST VPL behandeling? | Beautyfulskin

 2. Pingback: Wie kan behandeld worden met VPL energist? | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s