Darmdetoxkuur in combinatie met een leverreiniging

Het doen van een leverreiniging is bijna net zo belangrijk als het doen van een Darm Detox kuur. In het lichaam van de moderne mens worden niet alleen de darmen verontreinigd, maar de lever natuurlijk ook. De lever is als het ware de grote filter voor het lichaam.

Functie van de lever
Alle giftige stoffen, zoals chemicaliën, medicijnen, zware metalen, alcohol etc. moeten door de lever onschadelijk worden gemaakt om vervolgens te worden afgevoerd. Het lichaam kan helaas geen giftige stoffen afvoeren die niet eerst onschadelijk gemaakt zijn. De lever is in dat opzicht de belangrijkste ontgifter. Naast de functie van het onschadelijk maken van allerlei giftige stoffen speelt de lever ook een grote rol in de energievoorziening en de spijsvertering. Om onze vetten te verteren maakt de lever een stofje aan. Wanneer dit stofje met vetten in aanraking komt verteert het deze vetten. Dit is de galvloeistof en wordt opgeslagen in een blaasje onderaan de lever zelf. Dit heet de galblaas. De galvloeistof kan niet continu uit de lever sijpelen, omdat we niet de hele dag vetten eten. Zo lang het lichaam de galvloeistof niet nodig heeft in de darmen, slaat het lichaam de galvloeistof op in de galblaas. Zodra er vetten in de darmen aankomen krijgt de galblaas een seintje en deze spuit dan een bepaalde hoeveelheid galvloeistof in de darm.

Klonten in de galblaas
Echter is het zo dat alle verontreinigingen die de lever onschadelijk moet maken niet altijd helemaal opgeruimd kunnen worden. Het zijn er soms gewoon te veel. Deze verontreinigingen blijven dan in de lever achter. Ze blijven hier jarenlang of soms zelfs levenslang zitten. Sommige van deze verontreinigingen komen dan ook in de galblaas terecht en daar hebben ze het effect dat ze de galvloeistof een soort van indikken en dan ontstaan er klonten in de galblaas. Deze zijn op een echo bij de dokter niet te zien, omdat het vaak niet echt harde stenen zijn. Ze kunnen wel degelijk de galblaas flink verstoppen. Mensen die hier last van hebben kunnen daar vaak zonder echte symptomen mee doorleven, maar zodra men een Darm Detox gaat doen kan het lichaam gaan reageren. Het lichaam wil zich ontdoen van de klonten in de galblaas en probeert door de galblaas spastisch samen te laten trekken zo de klonten naar buiten te werken. Dit geeft braakneigingen en vaak ook flinke hoofdpijn, omdat de galblaas meridiaan aan weerszijden van het hoofd loopt en door alle spasmen volledig overbelast raakt.

Leverreiniging in combinatie met Darm Detox
Het kleine percentage van de gebruikers die deze symptomen tijdens de Darm Detox kuur heeft, zou eigenlijk direct een leverreiniging moeten doen. Echter is dat vaak wat zwaar en is het advies om te stoppen met de Darm Detox kuur en na een week de leverreiniging te doen. Na twee leverreinigingen kan men dan meestal de Darm Detox weer oppakken en goed afmaken. Ideaal zou zijn dat men voor het doen van de Darm Detox kuur een leverreiniging doet. Ook dit moet wel goed te doen zijn voor iemand. Voor een klein percentage mensen is dat veel te heftig, vandaar dat wij dit niet standaard adviseren. Sommige mensen hebben moeite met het doen van een leverreiniging, terwijl het doen van een Darm Detox kuur vaak wel goed gaat. Het doen van een leverreiniging direct voor de Darm Detox kuur zou de Darm Detox kuur wat zwaar kunnen maken voor personen die moeite hebben met de leverreiniging. Gelukkig is dit ook slechts voor een klein percentage van de mensen het geval. Het beste is om de leverreiniging te doen voorafgaand aan de Darm Detox kuur, maar op het einde van de kuur kan ook. Het is maar net waar iemand het meest comfortabel mee is.

Hoe een leverreiniging doen?
Informatie over hoe de leverreiniging gedaan dient te worden kun je vinden op het internet. Men dient dan te zoeken naar de leverreiniging volgens Andreas Moritz of Hulda Clark. Er wordt dan meestal ook geadviseerd om een week voorafgaand aan de leverreiniging 6 glazen appelsap te drinken. Echter adviseren wij dit te vervangen door capsules met Malic Acid (appelzuur). Dit is het werkzame bestanddeel van appelsap, werkt veel beter en heeft niet de bezwaren van alle zoetigheid die de darmflora kan ontregelen. Een gemiddeld persoon kan in zijn leven minimaal 10 leverreinigingen gebruiken en bij zware verontreiniging wel 20. Deze hoeven niet altijd gecombineerd te worden met een Darm Detox. Gemiddeld doet men een Darm Detox herhalingskuur om de 6 maanden en een leverreiniging kan men elke 2 maanden doen. Echter kan het ook geen kwaad elke 6 maanden een leverreiniging te doen en deze wel te combineren met een Darm Detox.

 

Meer informatie over de darmdetox vind je hier. 

Wens je graag 10% korting bij je bestelling? Gebruik dan de code BS10DETOX

bron. vitamunda.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s