Quiche met prei en gerookte zalm zonder deeg

Ik hou van quiche, lekker warm, lekker koud.. als lunch, voor de picknick…. gewoon lekker dus.

Aangezien ik moet opletten met lactose en gluten heb ik een variant gemaakt. Al zeg ik het zelf , deze taart is super lekker, het is eigenlijk gewoon een quiche zonder bodem (bladerdeeg) geworden.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 ml room lactosevrij
  • 2 preistengels
  • 100 gram gerookte zalm
  • peper, zout,  nootmuskaat
  • eventueel lactose vrije geraspte kaas om te garneren
  1. Snijd de prei fijn en stoof deze aan in wat olijfolie.
  2.  Kluts de eieren en meng ze met de room en kruiden.
  3. Snijd de gerookte zalm in reepjes
  4. Laat de prei wat afkoelen wanneer deze gaar is
  5. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en stort hierin  de prei, hierboven de zalm en giet hierboven het ei mengsel
  6. Doe er eventueel nog een beetje lactose vrije geraspte kaas over en zet ongeveer een half uur in de oven op 180°.
  7. Smakelijk!

Meer lekkere gezonde schoonheidsbooster recepten kan je terugvinden in het boek Huidverjonging op maat.  Je kan hem hier bestellen. 

het nieuwe boek vanaf nu vekrijgbaar banner

quiche zonder bladerdeeg.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s