Granola cups

Als variant op de kinder ontbijtgranen(lees suikerzoete rommel) komt deze granola in een speelse vorm. Je legt de granola namelijk heel origineel in een cupje op je bord.

Ingrediënten

voor de granola  en cups:

  • 125g hele havervlokken (glutenvrij)*
  • 1 el lijnzaadmeel (fijngemalen lijnzaadjes)*
  • een snufje zee- of roze himalayazout*
  • 1 1/2 el kokosolie
  • 1 flinke eetlepel amandelpasta
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 grote banaan of 1 kleinere, fijngeprakt
  • ==>* heb je geen zin om zelf je granola te maken…. dit is een super lekkere die ik vond van Belinda’s kitchen.  zonder bewaarstoffen of kleurstoffen en 100% natuurlijk.  

Voor de vulling van de gups

  • Vers fruit, kokosyoghurt en noten, om te serveren.
01

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een muffin bakblik in. Doe de havervlokken, het lijnzaadmeel en het zout in een grote kom en roer even door elkaar. (voor als je zelf granola wil maken….)

 

02 Vanaf hier volg je dezelfde stappen bij de klaargemaakte granola van Belinda’s kitchen.

Smelt de kokosolie voorzichtig in de voorverwarmende oven, of op laag vuur. Roer de ahornsiroop vervolgens goed door de amandelpasta tot het een mooi vloeibaar geheel vormt. Roer hier vervolgens ook het vanille extract, de gesmolten kokosolie en de geprakte banaan doorheen en doe de natte ingrediënten bij de droge.

 

03

Roer alles goed door en zet de mix vervolgens even in de koelkast (of vriezer als je haast hebt). Haal de mix wanneer deze wat opgestijfd is uit de koeling en doe een flinke lepel per opening in het bakblik. Druk de mix vervolgens met je handen omhoog langs de randen zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met het mengsel, maar dat de cup niet is gevuld. Zo creëer je leuke, holle cups waar je melk in kan gieten, of yoghurt in kan scheppen (een yoghurt taartje met fruit!).

 

04

Zet het bakblik vervolgens 12-17 minuten in de oven of tot de granola cups mooie bruine randjes hebben. Laat de cups afkoelen en zet ze daarna ook nog even in de koelkast om echt mooi op te stijven. Haal dan met een mes voorzichtig de cups uit het bakblik en verdeel ze over diepe borden (1 per klein bordje, 2 per groot diep bord). Leg je bord ook lekker vol vers fruit, gehakte noten en giet de melk eroverheen. Of gebruik de cups dus al taartbodempjes. Ideaal voor een gezonde high tea, vul ze met Griekse- of kokosyoghurt en versier met rood fruit.Klaar!

Smakelijk !

Meer lekkere gezonde schoonheidsbooster recepten kan je terugvinden in het boek Huidverjonging op maat.  Je kan hem hier bestellen. 

het nieuwe boek vanaf nu vekrijgbaar banner

granola cups

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s