Muesli

Deze wil ik met je delen… want is een super lekker ontbijtrecept!

Als je hier een grote hoeveelheid van wilt maken, meng je gewoon de droge ingrediënten en bewaar je deze in een luchtdichte voorraadbus. Het enige dat u de volgende dag hoeft te doen, is de aardbeien en yoghurt toevoegen. Smakelijk !

ingrediënten:(voor 1 persoon) Voor meer personen of  een voorraad gewoon de hoeveelheden gelijkmatig vermenigvuldigen

  • 20 g boekweitvlokken
  • 10g gepofte boekweit
  • 15g kokosvlokken of gedroogde kokosnoot
  • 40g Medjool-dadels, ontpit en gehakt
  • 15 g walnoten, gehakt
  • 10g cacaonibs
  • 100 g aardbeien, zonder kroontje en gehakt
  • 100 gram Griekse yoghurt (of veganistisch alternatief, zoals soja- of kokosnootyoghurt)

instructies:

Meng alle bovenstaande ingrediënten samen (laat de aardbeien en yoghurt weg als ze niet meteen worden opgediend).

Gezondheidsvoordelen van rauwe cacao nibs

Organische rauwe cacao nibs bevatten unieke fytonutriënten (plantenstoffen die een geneeskrachtige werking hebben). Zo zitten ze boordevol zwavel, magnesium en fenylethylamine. Deze stofjes zorgen onder andere voor meer alertheid en focus. Ze verhogen je energielevel en dragen bij aan een uitstekende gemoedstoestand. Dat komt door de invloed van de cacao op de neurotransmitters (boodschapstofjes) in je hersenen.

Magnesium in rauwe cacao nibs zorgt voor het goed functioneren van je spieren en zenuwen. Het hart, dat ook een spier is, blijft hierdoor een standvastig ritme aanhouden.

Cacao kan aandoeningen als pijn op de borst (angina pectoris) en jicht verlichten en de nier- en darmfunctie verbeteren.

Rauwe cacao nibs bevatten dankzij de fytonutriënten veel antioxidanten. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen. Dus deze kleine cacaonibs zijn super goed voor je huid! 

Antioxidanten helpen daarmee eveneens ontstekingen te voorkomen. Ontstekingen kunnen (relatief) onschuldig zijn, zoals bij een keelontsteking, maar kunnen ook levensbedreigend zijn. Antioxidanten kunnen je beschermen tegen hartaandoeningen als coronaire hartziekten, slagaderverkalking en beroertes. Ook producten zoals (groene) thee, groene bladgroenten, bosbessen en gojibessen bevatten antioxidanten. Maar rauwe cacao nibs spannen de kroon!

Het belangrijkste ingrediënt is echter de flavonoïden in de cacao; de organische verbindingen die de kleur geven aan een plant. Met name de flavonol (epi)catechine is zeer verdienstelijk voor de gezondheid.

 

Uit onderzoek blijkt verder dat pure chocolade een gunstig effect heeft op de bloeddruk, de insuline-resistentie en de functie van de vaten en de bloedplaatjes. Om deze effecten te bereiken moet de chocolade puur zijn. De meest pure vorm van cacao is de vorm die het dichtst bij de cacaoboon ligt en zo min mogelijk bewerkt is. Pure cacao nibs zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Rauwe cacao nibs bevatten veel ijzer. Ijzer gaat bloedarmoede tegen door de rode bloedcellen te voorzien van zuurstof. Veel mensen krijgen in hun leven te maken met bloedarmoede. Je kan je hierdoor vermoeid en futloos voelen.

Wil je meer lezen over andere schoonheidsboosters? Lees het boek Huidverjonging op maat. 

SirtFood-Muesli-1.jpg

Meer lezen over factoren die de huidverjonging bespoedigen? het nieuwe boek vanaf nu vekrijgbaar banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s