Amandelbrood met frambozen

Is het een brood of is het een cake? Eigenlijk zou dit amandelbrood met frambozen het allebei wel kunnen zijn. Ik zou het als ontbijt kunnen eten (niet elke dag hoor, maar bijvoorbeeld wel bij feestelijke gelegenheden) en ik zou het ook graag bij de thee serveren.

Het kan allebei, want dit brood bevat helemaal niet zoveel suikers – een halve eetlepel ahornsiroop per portie.

Niet om je nu ineens te gaan vertellen dat je cake als ontbijt moet gaan eten natuurlijk. Maar ben je bijvoorbeeld jarig of wil je iets speciaals op tafel zetten wanneer het Pasen, Kerst, Sinterklaas of welke feestdag dan ook is, dan zou dit amandelbrood geschikt kunnen zijn.

Mocht je niet zo’n fan zijn van frambozen, dan kun je dit amandelbrood ook vullen met ander lekkers. Bijvoorbeeld:

  • Blauwe bessen
  • Stukjes pure chocolade
  • Noten en zaden (pistache bijvoorbeeld!)
  • Gedroogde mango
  • Rozijnen
  • Cranberries
  • …of een combinatie daarvan
Ingrediënten
  • 200g amandelmeel
  • 50g kokosmeel
  • 50g arrowroot
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • 8 grote eieren
  • 80 ml kokosolie, gesmolten
  • 80 ml kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • Rasp van 1 citroen
  • 200g frambozen
  • 4 el amandelschaafsel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een springvorm (doorsnede ongeveer 23 cm) in met wat kokosolie.
  2. Meng in een beslagkom amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, bakzout en vanillepoeder door elkaar.
  3. Klop de eieren, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop en citroenrasp er doorheen tot een dik beslag.
  4. Spatel als laatste de frambozen erdoor en verdeel het mengsel vervolgens over de springvorm, strijk glad met een spatel.
  5. Bestrooi het brood met amandelschaafsel en bak het vervolgens in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat minimaal 30 minuten afkoelen voor je het brood aansnijdt.

amandelbrood.png

Waarom zijn frambozen goed voor onze huid?

Vruchten zoals frambozen die zijn verpakt met antioxidanten werken goed voor je huid. In de eerste plaats voorkomen  ze de schadelijke effecten van de zon. Dat betekent ook dat ze roodheid te voorkomen als je huid gevoelig is. De aanwezigheid van vitamine C in frambozen zijn ze ideaal voedsel huidkanker te voorkomen.

Frambozen bieden bescherming tegen vroegtijdige veroudering, gezien hun antioxiderende werking.

Meer weten over schoonheidsboosters? Lees het boek HUIDVERJONGING op maat. Bestellen kan je hier. 

het nieuwe boek vanaf nu vekrijgbaar banner

 

Recept: Eet Paleo Marinka Bil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s