Havermout appelcake

Morgen gaat mijn boekvoorstelling door en ik ga een aantal gezonde dingen aanbieden als hapje en drankje.  Daarom heb ik net gebakken: 1 gebakje in uit het boek Huidverjonging op maat en dan nog deze lekkere cake. Als ik vrij ben vind ik het erg ontspannend om dingen te gaan bakken maar vandaag heb ik toch een beetje stress voor morgen, maar het bakken heeft me dus nu terug ook een beetje kunnen ontspannen…..

Voor degene die niet op de boekvoorstelling aanwezig zijn… Hier geef ik het recept al mee van de havermout- appelcake. Voor degenen die morgen wel aanwezig zijn en zullen proeven: laten jullie mij weten hoe die smaakte?

Wat heb je nodig voor 1 cake?

  • keukenmachine, cakeblik

voor de vulling:

  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 60 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
  • kaneel
  • 2 eetlepels cacao nibs (stukjes rauwe chocolade)

dit deel doe je apart om later bij het eerste deel van de vulling te mengen.

  • 1 banaan en 1 appel (appelmoes gemaakt hiervan)
  • 120 gram ontpitte dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 biologisch ei
  • 50 gram amandelen
  • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • kokosolie, om het cake blik in te vetten of bakpapier

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarmde oven voor op 180 graden.
  2. Vet het cakeblik in met roomboter.
  3. Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en cacao nibs in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Meng alles goed door elkaar.
  4. Doe de dadels samen met de amandelen, de banaan, de appelmoes, de kokosolie en de havermout in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa.
  5. Voeg daarna het ei en het zuiveringszout toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.
  6. Schep het appel mengsel door het beslag heen. Zorg dat het mengsel goed door het gehele beslag is verdeeld.
  7. Schep het beslag in het blik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel.
  8. Nu kan de cake de voorverwarmde oven in voor 30 minuten. Hier is de saté prikker ook weer een handig hulpmiddel, als je de prikker schoon uit het beslag kan halen dan is je cake goed.
  9. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.
    Eet smakelijk!

Meer weten over gezonde voeding en wat dit voor je huid kan doen? Meer weten over welke factoren de huid verouderen? Lees het boek Huidverjonging op maat.

appelhavermoutcake

 

instagram voorkant

 

One thought on “Havermout appelcake

  1. Pingback: Boekvoorstelling was top! | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s