Door de mosterd krijgt de zalm een lekkere kick en dit past prima bij de frisse dressing van de spinazie salade.
Ingrediënten 4 personen
- 6 el Amandelmeel (of gemalen amandelen)
- 4 el Peterselie fijngesneden
- 4 el Olijfolie
- naar smaak versgemalen peper en Keltisch zeezout
- 4 Zalmfilets
- 2 el Grove mosterd
- Sap van 0,5 citroen
- 300 gr verse spinazie
- 300 gr gemengde sla
- 1 rode uit in dunne reepjes
Bereidingwijze
-
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
-
Meng het amandelmeel met de peterselie, zout en peper en 2 eetlepels olijfolie.
-
Leg de zalmfilets op de bakplaat en breng op smaak met peper en zout.
-
Smeer de bovenkant van elke filet in met 0,5 eetlepel van de mosterd en kruimel daarna het kruidenmengsel over de zalmfilets heen (lichtjes aandrukken).
-
Rooster ongeveer 10-15 minuten in de oven.
-
Maak intussen de spinazie salade door in een grote kom de overgebleven olijfolie op te kloppen met de citroensap en breng dit op smaak met peper en zout.
-
Voeg hier de spinazie, gemengde salade en de rode ui aan toe en schud een paar keer goed om.
Serveer de zalm met de spinaziesalade.
Is spinazie een schoonheidsbooster? Spinazie bevat een grote hoeveelheid vitamine A, die wordt gebruikt om een gezond uitziende, stralende huid te produceren. Spinazie barst van de gezonde vitaminen en mineralen. 180 Gram gekookte spinazie bevat maar liefst 1110% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine K. Het kan geen kwaad om veel meer dan de ADH te eten. Het is eerder een ondergrens, een grens waarvan geadviseerd wordt het dagelijks op zijn minst te eten. Verder zit er 377% aan vitamine A in. Van deze vitamine is het vrij moeilijk om een tekort op te lopen aangezien het in veel verse groente en fruit zit. Er zit ook 65% van de ADH aan foliumzuur(B11) in. Dat is vooral interessant voor zwangere vrouwen maar iedereen heeft het nodig.
Meer lekkere gezonde schoonheidsbooster recepten kan je terugvinden in het boek Huidverjonging op maat. Je kan hem hier bestellen.
origineel recept: paleo.nl