Vissoep

Dit lekker soepje bevat alles wat een maaltijd zou moeten bevatten.  Groenten? Check! … Kruiden? Check! … Vis? Check! …Schaaldieren? Check! … Op weg naar een goede gezondheid? Check!!!  De nodige vezels en vitaminen uit groenten, de juiste (geneeskrachtige) kruiden, de juiste eiwitten en vetzuren uit vis en schaaldieren en een grote voedingsdiversiteit: dat heeft ons lichaam nodig..alsook onze huid.

Meer recepten met schoonheidsboosters kan je vinden in  het boek HUIDVERJONGING OP MAAT. Bekijk het boek hier. 

Recept

Voor de garnalenbouillon:

  • Schalen en koppen van ½ kg garnalen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 kleine prei
  • 1 stengel bleekseler
  • 1 wortel
  • 1 venkel
  • 2 dl tomatenpassata
  • 1 ½ l water
  • 1 tak verse tijm
  • 1 tak verse rozemarijn
  • Enkele saffraandraadjes
  • Snuif cayennepeper
  • Peper en zout
  • 1 el kokosolie
  • 100 ml amandelmelk of notenmelk naar keuze

Voor de afwerking:

  • enkele stukken vis en schaaldieren (zalm, zeeduivel, kabeljauw, coquilles, mosseltjes, garnaaltjes, …)
  • wat groen van venkel

Maak alle groenten schoon en snijd ze in grove stukken.  Bak de garnalenkoppen in 1 el kokosolie.  Voeg de grofgesneden groenten, tijm en rozemarijn toe en laat mee bakken.  Voeg ook de tomatenpassata toe en stoof even mee.  Voeg enkele draadjes saffraan en een snuif cayennepeper toe.  Zet de groenten onder water.  Laat ongeveer 3 uur pruttelen.  Haal het takje tijm en rozemarijn uit de soep.  Mix met een staafmixer en passeer door een zeef.  Pocheer enkele stukjes vis en schaaldieren gaar in de soep. Voeg net voor het opdienen 1 el zachte olijfolie toe. En 100 ml ongezoete notenmelk toe.

Dien op met enkele plukjes groen van de venkel en voeg op het laatste nog enkele gepelde garnalen toe.

Smakelijk!

vissoep.png

bron Kpni foodie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s