De noodzaak van elastine toevoer aan de huid.

Elastine is een van de 3 belangrijkste bouwstoffen in de huid, naast collageen en hyaluron. Hier kan je heel wat over lezen in het boek Huidverjonging op maat.
Het is een vezel die aangemaakt wordt door de fibroblast in de huid tot we ongeveer 20 jaar oud worden. Daarna wordt de fibroblast verhinderd om nog verder elastine aan te maken door hormonale factoren.
z.png
Elastine is echter bijzonder belangrijk. De stof is verantwoordelijk voor de elasticiteit en veerkracht van de huid, én ook voor de kwaliteit van een andere belangrijke bouwstof, namelijk collageen.
Collageen, de bouwstof waaruit 75% van onze huid bestaat, is de stof die onze huid steunkracht en volume geeft. Collageen moet dus zo sterk mogelijk zijn om haar functie in de huid te kunnen volbrengen, en daar helpt elastine bij.
Elastine houdt als het ware de collageenbundels vast en hecht deze samen tot een sterk netwerk.
Dit versterkt niet alleen de reeds bestaande collageen in de huid, maar versterkt ook de werking van specifieke collageen-opbouwende behandelingen.
Bij elke collageen-opbouwende kuur, hoort dus ook een elastine-infusie om de nieuwe collageen te versterken!
Dia14.jpg
Hoe kunnen we elastine toevoegen aan de huid?
Onze fibroblast kan na de pubertijd nog moeilijk geprikkeld worden tot de aanmaak van nieuwe elastinevezels en reeds vele wetenschappers hebben mislukte pogingen ondernomen om volledige elastine-molecules (dierlijk of synthetisch) in de huid te brengen.
Toch is er een manier om nieuwe elastine aan de huid toe te voegen!
De behandeling DermaLastyl Elastin Infusion Therapy, een ontdekking van Dr. Burt Ensley, bevat een micromolecule genaamd ‘tropoelastine’. Dit is een onderdeel waaruit een sterke elastinevezel opgebouwd is.
Bij een behandeling met DermaLastyl, hecht de tropoelastine zich via crosslinks aan andere tropoelastine-molecules in de huid, waardoor de reeds bestaande elastinevezels groeien. Dit crosslinking-proces vindt plaats dankzij een speciale koperpeptide en de nodige inwerktemperatuur van 37°C.
a.jpg
Hoe werkt de DermaLastyl Elastin Infusion Therapy?
  • Na een standaard reiniging en dieptereiniging, wordt de eerste fase, DermaLastyl Chaperone, op de huid aangebracht als een crèmemasker en ingewerkt (met een specifiek apparaat die een warmtestick bevat) op 37°C, gedurende 10 minuten.
  • Na de eerste fase wordt de tweede fase (Elastine Infusion) ingewerkt op dezelfde manier.

Wil je meer weten over deze behandeling? Klik hier 

Meer weten over huidverjonging? Bestel het boek Huidverjonging op maat en ontdek wat jij kan doen om je huid jong, stralend en fris te houden !

het nieuwe boek vanaf nu vekrijgbaar banner

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s