Yoga houdingen voor een goed figuur

In het boek huidverjonging op maat kon je al enkele oefeningen terugvinden die invloed hebben op onze huid. Meer bepaald houdingen die passen in het anti-ageingsverhaal.

Oppervlakkig en westers, yoga doen voor strakke billen? Niet per se. Ga met een gerust hart de mat op. Of je het nu yoga of gymnastiek of turnen of bewegen noemt… het doet iets met je lijf.

Daarom wil ik enkele oefeningen meegeven die ook iets doen met je lijf!

Elke week kan je hier een oefening terugvinden om je lijf terug in balans te krijgen… want daar draait het om in het leven denk ik dan.. balans!

DE BOOT 

Paripurna Navasana

Wie een platte buik wil, is niet ver­oordeeld tot die eeuwige sit-ups. Integendeel: de Boot is een beter alternatief. Harvard Medical School adviseerde een paar maanden geleden zelfs ronduit om liever voor een yogaoefening te kiezen dan voor sit-ups. Je spreekt je spiergroepen evenwichtiger aan, en loopt minder kans op rugblessures. 

  1. Ga zitten met gestrekte benen. Zet je handen achter je heupen.
  2. Leun iets naar achteren met rechte rug (een holle rug versterkt de spieren die je buik juist naar voren duwen). Span je buik licht aan.
  3. Pak allebei je grote tenen. Til beheerst beide benen op terwijl je ze spreidt.
  4. Houd de houding een paar ademhalingen vast. Door een houding steeds wat langer vol te houden, versterk je de werking.

th.jpg

 

Meer houdingen? Volg onze blog en ontdek elke week een extra houding!

Meer oefeningen om je huid strak en gezond te houden? In het boek huidverjonging op maat kan je hierover meer terugvinden. (dit en nog veel meer) bestel hem nu.

instagram voorkant

einde blog laatste aanpassing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s