Beautygeheim: zo reinig je jouw gezicht het best.

Een zuivere huid is de basis van een verzorgd uiterlijk. Dit is jouw ultieme beautygeheim om je gezicht te reinigen.

Gouden regel

Ga nooit naar bed zonder je make-up te verwijderen. Dat is de ‘gouden regel’ voor een frisse huid. Haal elke avond eerst alle restanten weg met een make-upremover. Je restjes eyeliner en font de teint zijn dan misschien weg, maar je gezicht is nog niet helemaal gereinigd. Dat doe je het best nadien met een zachte gel, schuim of olie. Daarna kan je ook nog een toner gebruiken op je gezicht. Die zorgt ervoor dat je huid je nachtcrème beter opneemt.

Ook ’s ochtends kan je deze routine gerust nog eens herhalen, want ’s nachts gaat de talkproductie ongestoord door. Zelfs als je in de ochtendrush geen tijd hebt voor een heus reinigingsritueel, loont het om snel met een watje en micellair water over je gezicht te gaan.

wanneer je zonbescherming gebruiken,

Ken je huidtype

Als je een eerder vette huid hebt en geregeld last hebt van puistjes, is het een goed idee om te kiezen voor een goede zeeploze gel of lotion. Puistjes en mee-eters ontstaan door een overproductie aan talg die vervolgens de poriën verstopt. Behandel je gezicht daarom zachtjes en met milde producten die de poriën niet kunnen verstoppen. Vette producten op een vette huid zijn een echte no-go.

Een droge huid kan daarentegen wel een beschermend laagje verdragen. Als jij een droge en ruwe huid hebt, mag je wél naar een olie of vettere crème grijpen. Smeer je gezicht steeds in van onderen naar boven en van binnen naar buiten. Zo wrijf je tegen de zwaartekracht in. Een gloeiend hete douche laat je beter achterwege, want het hete water droogt je huid in sneltempo uit. De temperatuur mag dus wel enkele graden naar omlaag.

Kies altijd boven je dagcrème voor een zonbescherming met hoge SPF.

Meer over wat de 5 basisproducten zijn voor je reiniging kan je lezen in het boek Huidverjonging op maat! Bestel hem nu !

25765a31a0b221a8457f2f73bf0334b52d2cbd72a0d1b78cf9e6222c367ad740

handtekening mail

einde blog laatste aanpassing

One thought on “Beautygeheim: zo reinig je jouw gezicht het best.

  1. Pingback: Droge gezichtshuid | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s