Huidveroudering= een proces van interne en externe factoren.

Huidveroudering kunnen we niet in 1-2-3 terugdraaien, maar het komt er ook niet in 1-2-3…. Er zijn heel wat factoren die onze huidveroudering stimuleren.

Interne factoren: natuurlijke huidveroudering: de celdeling in de opperhuid vertraagt, de fibloblasten worden alsmaar minder actief (sommigen vallen zelfs volledig stil) waardoor er minder elastine, collageen en vocht wordt aangemaakt. Ook de hormoonafscheidingen en groeifactoren veranderen en nemen af. Met als gevolg een dunnere, fragiele en rimpelige huid.

Externe factoren: vrije radicaal-schade door de zon, roken, tekorten aan vitaminen en mineralen, enz… De vrije radicalen gaan onze huidcellen roven van energie + het DNA van onze huidcellen beschadigen. Hierdoor krijgt onze huid zware tekorten aan vitaminen, zoals vitamine A,C,E en bèta-caroteen. Met als gevolg dat er ontstekingen, pigmentvlekken en couperose tevoorschijn komt.

Ook de veroudering in de subcutane lagen hebben invloed op onze huidveroudering!

 • Epidermis: veranderingen van de oppervlaktestructuur. Onderste lagen worden dunner.
 • Dermis: verlies van elasticititeit door vermindering van elastine en collageen. In combinatie met de onderliggende spierbewegingen ontstaan de mimische rimpels.
 • Cutane vetcellen: Plaatselijke vetopstapelingen en plaatselijke vetatrofie.
 • Smas (de fibromusculaire laag die spieren omvat en aan elkaar linkt) wordt dunner en rekt uit.
 • Diepere skeletspieren: verlies van elasticiteit, zwaartekracht.
 • Peristeum (het membraam dat voor verbinding zorgt tussen bot en spieren, bevat ook fibroblasten en osteoblasten) waardoor er een vermindering is van kwaliteit.
 • Skelet: botatrofie komt er bij als je ouder wordt waardoor de massa van het bot kleiner wordt met veroudering van het weefsel eromheen als gevolg.

Meer hierover kan je lezen in het boek: Huidverjonging op maat. 

Dia20

De aanpak: een oplossing voor veroudering van de epidermis en de dermis.

Skin-rejuvenation= huidverjonging= we willen hierbij voornamelijk de huid vernieuwen (en dit van zo diep mogelijk)  omdat vernieuwing= stimulatie van de cellen = verbetering = verjonging. Voor het vernieuwen van de huid, hebben we eerst en vooral een gecontroleerde verwonding nodig. Door een verwonding worden de cellen in de huid immers verplicht om in actie te schieten. Met als gevolg dat we een jongere huid krijgen na de heling.

Dia08.jpg

Volgens de wetenschap kan huidverjonging op 2 manieren bekomen worden, namelijk met:

 1. Ondersteuning van de activiteit van de cellen en hun organellen
 2. Stimulering van de cellen en hun organellen. 

Dit is ook het proces waar ik van spreek bij een intake. We kunnen huidverjonging niet op 1-2-3 fixen het is een proces die van persoon tot persoon zal verschillen afhankelijk van jouw levensstijl en huidconditie. 

Wat doen we bij Beautyfulskin om jouw huid terug stralend, jong en gezond te maken?

1.Ondersteuning van de activiteit van de cellen en hun organellen/ ondersteunende huidverjonging

 • Cellen verdedigen met antioxidanten en biostimulerende ingrediënten (hydrafacial, glow facial, needling+mesoline, vitamine C en zuurstof therapie) 
 • Cellen extra energie geven (LED therapie) en toevoegen van de juiste producten en voedingssuppletie. (juiste verzorgingsproducten en voedingssupplementen) 
 • Tekorten aan hyaluronzuur aanvullen (niet alleen vulling van de huid, maar ook onontbeerlijk om collageenopbouw te kunnen krijgen!) (biohyral+mesoline, needling+hyaluronfilling,) 
 • Tekorten aan elastine aanvullen. (dermalastyl behandeling) 

Stimulering van de cellen en hun organellen. 

 • Peelings van zachte tot chemische peeling (bovenste huidlagen) (mandelic peel, milk peel, mask peel, vit c peel, glycol peel, TCA peel, …) 
 • Non-invasief hoogenergetisch licht (zoals de VPL Energist) 
 • Monopolaire radiofrequentie technologie (zoals de exilis) 
 • Invasief hoog energetisch licht en andere invasieve behandelingen (ablatieve lasers zoals YAG, Erbium, CO2), plasma behandeling,…

Dia14.jpg

In alle wetenschappelijke literatuur kunnen we het lezen: COMBINEER de verschillende technieken voor een optimaal resultaat. Bekijk de behandelingen. 

Vraag je gratis ebook aan ‘huidverjonging een proces. “ info@beautyfulskin.be 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s