De eerste tekenen van huidveroudering

De eerste tekenen van huidveroudering

Er is nooit één facet dat zorgt voor huidveroudering. Er zijn daarom ook meerdere technieken nodig om huidverjonging mogelijk te maken. Je kan over de oorzaken en de beïnvloedende factoren en wat je nu net kan doen, lezen in het boek Huidverjonging op maat .

Ken jij alle tekenen van beginnende huidveroudering al?

 • Energie in de huid vermindert, waardoor alle huidcellen achteruit gaan. Als iemand ziek is, rookt of veel stress heeft zal een huid sneller verouderen.
 • De huid wordt droger en zal eerder een trekkerig gevoel geven. Dit is een teken dat het tijd is om je huidverzorging aan te passen. Ons advies is een mildere reiniger en een crème met rijke ingrediënten die een volledige verzorging geeft. Wanneer de huid trekt, is dat namelijk een teken van een vocht- of voedingsstoffen tekort. Als je dan te sterk reinigt zal je huid alleen maar droger worden en ga je huidveroudering versnellen. Wil je weten hoeveel vocht en talg jouw huid bevat? Wij kunnen het voor je scannen met onze huidanalyse.
 • Poriën verslappen, waardoor ze sneller grof worden. Het is belangrijk dat de poriën goed worden gereinigd, zodat ze niet verstoppen. Wanneer ze wel verstopt zijn kunnen de poriën grover worden.
 • Vaatwandjes van je bloedvaatjes verslappen. Het gevolg hiervan zijn de kleine onderhuidse rode lijntjes die je (meestal als eerste) op je jukbeenderen ziet. Dit wordt couperose genoemd. Hoewel veel mensen zich eraan storen, weten zij niet dat couperose in de meeste gevallen heel gemakkelijk te behandelen is. Wij flitsen ze in enkele behandelingen weg.
 • Je ontwikkelt vaak beginnende pigmentvlekjes en kleine wratjes. Deze oneffenheden kunnen niet alleen haal storend zijn voor jezelf, maar laten je ook sneller ouder lijken. Ook de pigmentvlekjes en wratjes prikken of flitsen we in enkele behandelingen weg. Je huid is dan een stuk egaler en egale huid laat je veel jonger lijken.
 • De huid gaat verslappen, dit zie je vaak het eerst in de hals en rond de ogen. De kalkoenhals en kraaienpootjes zijn met name bij vrouwen meestal de eerste tekenen van huidveroudering. Onze troef: de Exilis voor huidverstrakking!
 • Collageen en elastine, de bouwstoffen van de huid, nemen af. Voor iedereen is het gehalte van deze cellen verschillend.  Deze stofjes maakt de huid steeds minder naar mate je ouder wordt. Het is daarom altijd aangeraden om een collageensupplement te slikken. Door supplementen gericht te slikken wordt je gehele huid, je haren en je nagels weer steviger of kies hierboven oor de elastine behandeling. 
 • De neus-lippenlijn wordt duidelijker zichtbaar, doordat je huid verslapt. Hoe dikker je huid en hoe meer verslapping, des te dieper wordt deze plooi.
 • De frons en voorhoofdrimpels en je kraaienpootjes ontstaan door mimiek. Dit is geen verslapping, maar ontstaan doordat je deze spieren veel gebruikt.
 • Botten krimpen, dus ook je kaak. Daardoor zie je vaak lippenrimpeltjes ontstaan.
 • De huid wordt valer. Je huidcellen vernieuwen minder snel naar mate je ouder wordt. Het is mooi om je huid dan te peelen, zodat de oude cellen worden afgestoten. Je huid wordt dan frisser en de werkstoffen in je crème worden beter opgenomen, waardoor ze actiever kunnen zijn.

Wil je meer weten over huidveroudering of hoe je het tegen kunt gaan? Houd onze Facebook pagina in de gaten of stel je vraag via info@beautyfulskin.be. Je kan ook meer vinden over de behandelingen op de website http://www.beautyfulskin.be

Lees alles over huidverjonging / huidveroudering , de invloedrijke factoren, voeding, behandelingen, producten, oefeningen in het boek Huidverjonging op  maat 

Dia20.jpg

handtekening mail

One thought on “De eerste tekenen van huidveroudering

 1. Pingback: Droge gezichtshuid | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s