Mini-bloemkoolpizza’s met kaas en tomaat

Iedereen houdt van pizza! Deze bloemkoolpizza’s kosten wat tijd maar ze zijn het meer dan waard, en je kunt het recept makkelijk verdubbelen. Heb je geen pizzasteen voor je oven (laat staan een pizzaoven), geen nood: een zwaar bakblik werkt ook goed.

Voor 3 minipizza’s:  VOOR DE BODEM
★ 1 grote bloemkool, gekookt
★ snufje zout
★ 1 theelepel gedroogde gemengde kruiden
★ 1/2 theelepel knoflookpoeder
★ 20 g geraspte Parmezaanse kaas
★ 30 g geraspte mozzarella
★ 1 ei
★ amandelmeel als het mengsel te nat is

VOOR DE TOPPING:
★ 3 eetlepels tomatenpuree
★ handje geraspte kaas (zoals een mix van mozzarella en belegen kaas)
★ 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
★ zout en peper
★ beetje basilicum, voor de garnering (eventueel)

Bereiding

VAN DE BODEM:
★Maal de bloemkool in een keukenmachine zeer fijn. Stort de inhoud van de kom op een schone theedoek om overtollig vocht kwijt te raken en de fijngemaakte bloemkool te laten afkoelen. Wring hem zo nodig in de theedoek uit. Je moet ongeveer 250 g bloemkool hebben.
★ Doe de bloemkool met de overige ingrediënten (voor de bodem) in een kom. Meng alles heel goed met je handen.
★ Vet 3 kleine vierkantjes bakpapier in en druk het deeg hier stevig tot 3 rondjes op uit. Laat ze een paar uur staan voordat je ze gaat bakken.
★Verwarm de oven voor op 240 °C — waarschijnlijk de maximumstand van je oven — en zet er een zwaar bakblik of pizzasteen in.
★ Leg de pizzabodems op de bakplaat of de steen en bak ze 8–10 minuten, tot ze bruin beginnen te worden. Haal ze uit de oven.

DE PIZZA’S AFMAKEN:
★ Beleg de pizza’s met de tomatenpuree, de kaas en de kerstomaatjes en bestrooi ze met zout en peper.
★ Zet de pizza’s weer in de oven en bak ze tot de kaas smelt en begint te borrelen.
★ Haal de pizza’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.
★Serveer ze eventueel op het bakpapier — hartstikke hip, zo zonder opsmuk!

1_N1CEh2sjdb8WxdTiWcKZWw.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s