Feesten zonder zorgen

Feesten zonder zorgen

Het nieuwe jaar is in zicht. Tijd voor feestjes, uitgebreide maaltijden en recepties. Deze uitspattingen hebben enkele gevolgen voor uw lichaam. De spijsvertering moet overuren kloppen om alle aperitiefhapjes, overdadige schotels en desserts vlot te verteren. Dit kost energie en zorgt voor een overvloed aan afvalstoffen.

Niet te verwonderen dat na afloop van al dat feestgedruis het lichaam uitgeput en futloos is. Conclusie? Tijdens de eindejaarsperiode is detoxen en een extra aanvoer van energie sterk aan te bevelen.

 

Detoxen

Ontgiften of detoxen stimuleert de verwerking van afvalstoffen en toxische componenten. Bij de term ontgiften moet u niet denken aan een of andere speciale behandeling. Voor de alledaagse detox zorgen uw lever, galblaas, nieren en darmen. Samengevat. Ontgiften is niets anders dan de lichaamseigen afvalverwerkingscentra in topconditie brengen.

 

Knippen en plakken

Het verwerken van afvalstoffen gebeurt door knip- en plakwerk van leverenzymen. Maar ontgiftingsenzymen zijn grootverbruikers van mineralen, vitaminen en spoorelementen. Tot het ondersteunend arsenaal behoort o.a. een goed opneembare vorm van magnesium.

 

Energieboosters

Een combinatie met o.a. kurkuma, co-enzym Q10 en L-carnitine is een echte energiebooster.

Ubiquinone, de wetenschappelijke naam van CoQ10, is een sterk antioxidant met een positieve invloed op de energiecapaciteit van het lichaam.

CoQ10 vermindert de gevolgen van oxidatieve stress door een ongezonde levensstijl of slechte voedingsgewoontes. Een aanrader tijdens feestperiodes waar we af en toe eens uit de gezonde bocht gaan.

 

 

Zuiverende weetjes

 • Rookstop.
 • Overdrijf niet met alcohol.
 • 1,5-2 liter water per dag stimuleert de zuiverende functie van de nieren. Voldoende water drinken is een van de hoekstenen van een goede detoxkuur. De voorkeur gaat uit naar water maar thee en soep zijn goed als variatie. Beperkt de inname van suikerhoudende frisdranken en vruchtensapjes.
 • Groenten uit de kruisbloemenfamilie zoals broccoli, waterkers, radijzen, spruitjes en rucola bevorderen de ontgiftende werking van de lever.
 • Eet dagelijks twee stukken fruit (liefst zuurdere vruchten) .
 • Plantaardige middelen met een vochtafdrijvende of leverondersteunende werking bevorderen de verwerking van lichaamsvreemde stoffen. Gebruik alleen gestandaardiseerde voedingssupplementen.
 • Beweeg elke dag minstens een half uur.
 • Een gezonde darmflora is noodzakelijk voor een optimale lichaamseigen detox.

 

Gezonde feestgewoontes

 • Beperk het aantal overvloedige maaltijden.
 •  Vervang de klassieke drie maaltijden door 3 gezondere maaltijden met heel veel groenten , gezonde vetten en zo weinig mogelijk snelle koolhydraten!
 • Eet langzaam, rustig en kauw goed.
 • Nuttig u laatste maaltijd ongeveer drie uur voor het slapengaan
 • Af en toe een koekje of een praline mag. Overdrijf niet. Deze zoetigheden zitten vol calorieën maar bevatten weinig noodzakelijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Vervang zoetigheden door gezonde tussendoortjes zoals fruit en ongebrande noten.

Wil je graag een aantal producten bestellen op de site van bioradix?  Je kan deze zelf in de beschikbare thema’s selecteren naar jouw belang!

Gebruik dan nu de code 301 en ontvang 10% korting.

bioradix site.png

bioradix.png

 

Bron: bioradix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: