Waarom je net rond de ogen de eerste tekenen van veroudering zal zien.

I'm a brunette (1).png

In mijn boek huidverjonging op maat staat de oogcrème niet bij de 5 basisproducten. Dat wil echter niet zeggen dat ik hier geen voorstander van ben!! Zeker wel.. dus als je de mogelijkheid hebt om een goede oogcrème aan te schaffen zou ik zeggen:” zeker doen!!”

Want de oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. In deze bijzonder gevoelige en kwetsbare zone laten vermoeidheid en veroudering immers heel snel sporen na.

Hoe komt het dat de oogcontourzone snel veroudert?
Omdat de huid hier heel fijn is en bovendien sterk wordt belast, vertoont ze heel snel tekenen van veroudering.
De huid van de oogcontour is de dunste en meest kwetsbare van het gezicht. Ze bevat weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Met 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn en ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt de huid op deze plaats ook extreem belast. Al die factoren verklaren waarom de oogcontour de eerste zone is waar tekenen van veroudering tot uiting komen. Rimpels, huidlijntjes en tekenen van vermoeidheid kunnen hier vroegtijdig opduiken.
Hoe verzorg je je oogcontour?
Met een verzorgingsproduct dat tegelijk efficiënt en zacht is, om sporen van veroudering en vermoeidheid in deze gevoelige zone tegen te gaan
Verzorging voor de huid van de oogcontour moet tegelijk efficiënt én hoog tolerant zijn, want ze moet niet alleen veroudering tegengaan maar ook rekening houden met de grote gevoeligheid van deze zone. Om uw blik jeugdig te houden, gebruikt u dus het beste een specifiek product dat in alle zachtheid rimpels uitvlakt en de huid rond de ogen zowel voedt als hydrateert. Sommige crèmes mag je dus rond de ogen gebruiken.. als je een geconcentreerde oogcrème of serum kan aanschaffen zou ik dat zeker doen… deze zijn zo samengesteld dat deze gevoelige zone optimaal kan verzorgt worden.

Hoe ontstaan sporen van vermoeidheid rond de ogen?
Sporen van vermoeidheid rond de ogen zijn vaak toe te schrijven aan een vertraging van microcirculatie.
Door vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfemicrocirculatie rond de ogen trager gaan verlopen. Doordat de huid van de oogcontour zo dun is, laat ze dan sporen van een slechte vascularisatie of van een slechte lymphedrainage doorschijnen. Zo ontstaan donkere kringen en wallen onder de ogen. Hoe sterker de aantasting en de dehydratatie, hoe dunner de huid wordt en hoe zichtbaarder deze sporen van vermoeidheid worden.
Vanaf welke leeftijd kan een oogcontourverzorging worden gebruikt?
Vanaf je 25e kan je een verzorgingsproduct voor de oogcontour beginnen te gebruiken
Als vrouwen klagen over beginnende sporen van veroudering, dan wordt de oogzone steevast het eerst genoemd. Rimpeltjes, een gebrek aan helderheid en een vermoeide oogopslag worden gezien als tekenen van huidveroudering en baren hen dus zorgen. Je kan al vrij vroeg – vanaf de leeftijd van 25 jaar – beginnen met het gebruik van een oogcontourverzorging.

Ik ben van mening dat een crème voor het gezicht  zo mild moet zijn dat deze zonder problemen ook voor de huid rondom de ogen gebruikt kan worden. De lijst met irriterende stoffen die je in mijn boek huidverjonging op maat kan vinden, zijn dezelfde ingrediënten die niet thuishoren in een oogcrème.

banner facebook hoofd zonder zaak.png

 

Today's not the day for_moderation_

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s