Mascarpone pannenkoeken

Alternatieven voor brood, de lunch… of gewoon als tussendoortje….

Deze vond ik zo lekker ,… dus wil ik deze van harte delen . Ze zijn ontzettend snel klaar te maken deze  pannenkoeken. Slechts 2 ingrediënten! Geschikt voor de zoetere als zoute vullingen. (ik koos vandaag voor die zoetere vullingen maar ik ben zeker dat ik je met de hartige vulling ook een plezier kan doen: de vulling is een receptje van mijn mama.. het zijn zulke mooie herinneringen aan haar… eten, gezelligheid, samen kletsen in de keuken,… dank je wel voor het warme nest mama)

Ingrediënten :

  • 1 pot mascarpone 250ml
  • 6 eieren

Hoe maken we deze lekkere pannenkoeken?

  1. Voeg de mascarpone in een pot en gooi er 6 eieren bij. Meng heel goed door elkaar zodat je geen klonters mascarpone meer ziet. (ik zet er even mijn staafmixer in zodat ik zeker geen klonters meer heb)
  2. Voeg wat vetstof in je koekenpan. Schep het mengsel voorzichtig in de pan. Je zal zien dat het net iets vloeibaarder is dan gewoon pannenkoekendeeg. Het begint al snel wat te pruttelen en kleine blaasjes kunnen verschijnen.
  3. Ze zijn ook net iets sneller bruin, dus wacht niet te lang met omdraaien. Wees hierbij voorzichtig, want ze zijn vaak flinterdun (deze vind ik het lekkerste) 
  4. Kies zelf voor de gepaste vulling !

Voor de zoete variant :

Ikzelf doe er direct (dus bij mijn deeg al)  een klein lepeltje Xylithol bij en een klein schepje vanille bij (pure bourbon vanille= dus geen vanillesuiker) , dan zijn ze iets zoeter en hoeft er niets extra nog op gedaan worden. 

(voor degene die niet naar hun insulinepieken moeten kijken kan je ook fruit of andere zoetstoffen zoals honing en dergelijke gebruiken.) 

Nog een zoete zonde: en ook lekker is hierbij de chia bessen konfituur te eten

Voor de hartige variant:

Je kan er een soort van gevulde tortilla van maken, met restjes die je nog in de koelkast hebt staan. Salade, komkommer, kaas, avocado roomkaas, …

Mijn mama maakte soms gevulde pannenkoeken met garnalen kaasvulling … dit was zo lekker en herinneren me alleen maar aan fijne, zalige momenten bij ons thuis. Ze maakte een gewone kaassaus redelijk dik en voegde er dan verse gepelde garnalen aan toen. Deze als vulling in de pannenkoek en nog even voor het serveren opwarmen…

Geniet van deze lekkernij !

pancakes-2020867_1280.jpg

cropped-todays-not-the-day-for_moderation_.png
Bron: het ketohuis & mama’s recepten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s