Ingegroeide haren? Daar komt je haar van recht

Ingegroeide haartjes zijn geen pretje. Wat begint als een onschuldig rood bultje kan al ontaarden in een ontsteking. Hier alvast enkele tips:

Zo ontstaan ingegroeide haartjes

Er zijn twee manieren waarop ingegroeide haartjes kunnen ontstaan. Alles begint bij het scheren of epileren, omdat je je haartjes daarbij uittrekt of afkapt. In een eerste scenario slagen de haartjes er daarna niet in om terug door het huidoppervlak te geraken. In een tweede scenario lukt hen dat wel, maar krullen ze daarna terug de huid in. In beide gevallen blijf je achter met een rood bultje dat eruitziet als een puist, maar waarin dus een haartje schuilgaat.  

Tips om ingroeiende haartjes te voorkomen

1. Scherpe scheermessen

Om ingroeiende haartjes te vermijden, doe je er goed aan alleen scherpe mesjes te gebruiken. Een bot mes resulteert namelijk in haren met een ‘rafelig’ uiteinde, en die hebben het moeilijker om weer door de huid te geraken. Gaat je mes stiekem al maanden mee? Tijd om het te vervangen!

2. Scheer met je haren mee

Tegen de haren in scheren levert een gladder resultaat op, maar veroorzaakt ook meer huidirritatie én meer kans op ontstekingen en beschadigen zoals ingroeiende haartjes. Met de haren mee scheren is daarom verstandiger.

3. Scrub erop los

Scrub is je partner in crime, omdat die helpt om je dode huidcellen te verwijderen. Dode cellen leiden namelijk tot oneffen porie-openingen, waarin haartjes sneller blijven steken en dus ingroeien. Ook een vieze huid (met verstopte poriën) vergroot de kans op ingegroeide haartjes. Let op: blijf weg van scrubs met een té grote korrel, want die kunnen je huid schade toebrengen. Ga liever voor een zachte scrub of borstel je huid droog.

4. Kies voor permanente ontharing: voorgoed geen ingegroeide haren meer… Kies wel voor een erkend instituut die met degelijk materiaal werkt! Lees hier meer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s