Pittig brood

Koolhydraat verlaagd brood is goed verkrijgbaar maar zelf brood bakken en daarbij de restjes kaas, noten, zaden en pitten verwerken is veel leuker én lekkerder.

Jullie weten dat ik nogal moet letten op het eten van snelle koolhydraten… dit omdat ik mijn insulineresistentie onder controle wil en moet houden. Want zodra ik begin met het eten van koolhydraten… eet ik een ganse dag door… precies zonder controle… en dit is het schema die dit perfect weergeeft!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 120 gram geraspte kaas
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraiche of roomkaas
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 gram sesamzaad
  • 60 gram gebroken lijnzaad
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 80 gram pompoenpitten
  • vervang eventueel een deel van de zaden en pitten door fijngemaakte restjes noten
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de eieren, kaas, mayonaise en het bakpoeder door elkaar in een kom.
  • Voeg de zaden, pitten en eventueel de fijngemaakte noten toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het mengsel hierover uit.
  • Bak het brood 15 minuten op 200 graden.
  • Laat het brood afkoelen en verdeel het brood in stukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s