
Deze koolhydraatarme courgette rolletjes met kaas en tomatensaus zien er niet alleen leuk uit, maar staat ook binnen no-time op tafel!
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 250 ml tomatensaus
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 170 gram ricotta kaas
- 95 gram mozzarella
- 1 groot ei
- 1/2 theelepel zout
- 5 gram verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de 2 grote courgettes in plakken van 0,6 cm. Je komt dan op ongeveer 12 plakken uit.
- Kruid de plakken met zout en peper.
- Grill de plakjes courgette ongeveer 2 minuten per kant.
- Meng ondertussen de ricotta, ei, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum en zout en peper goed door elkaar in een kom.
- Smeer het bovenstaande ricotta mengsel uit over de plakjes courgette en rol ze zo strak mogelijk op.
- Pak een ovenschotel en schenk hier ongeveer ¾ van de tomatensaus in.
- Plaats vervolgens de 12 courgette rolletjes in de ovenschotel.
- Giet 1 eetlepel tomatensaus over elk rolletje en leg daarna op elk rolletje een plakje mozzarella.
- Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak de courgette rolletjes gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder het aluminiumfolie en bak de rolletjes nog 5 minuutjes.
- Verdeel ze in 4 porties en serveer!
Tip! Serveer de courgette rolletjes met een stukje vlees of vis, of bijvoorbeeld met een lekkere salade. Er zijn veel combinaties mogelijk! Eet smakelijk!


bron atkins recept