Bijna eindejaar….
Op een verantwoorde manier meegenieten van de gezelligheid rond kerst? Maak dan nu je eigen koolhydraatarme amandel kerstkoekjes.

Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 100 gram amandelmeel
- 5 gram zoetstof
- 2 eieren
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille aroma
- zout naar eigen smaak
- bloem
- amandelschaafsel
Bereiding
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Smelt de boter op laag vuur in een pan.
- Pak het eerste ei en scheid het eigeel van het eiwit.
- Doe het eigeel, het amandelmeel, de zoetstof, de bakpoeder, de vanille arome en eventueel het zout samen in een kom.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een egaal geheel.
- Zet het mengsel voor ongeveer een uur weg in de koelkast.
- Zorg dat je werkblad of aanrecht goed schoon is en strooi er wat bloem overheen. Haal het deeg uit de kom en kneed het goed tot het soepel is.
- Rol het deeg daarna met een deegroller uit tot het ongeveer 5 mm dik is.
- Pak een bakvormpje naar keuze en druk hiermee in het deeg. Probeer zoveel mogelijk koekjes uit het deeg te halen.
- Het resterende deeg voeg je weer samen en rol je daarna weer uit, waardoor je er nog wat extra koekjes uit kan halen.
- Leg de deegvormpjes op een bakplaat met bakpapier.
- Pak het tweede ei en scheid het eigeel van het eiwit. Bestrijk de koekjes met wat eigeel en strooi daarna wat amandelschaafsel over de koekjes.
- Bak de kerstkoekjes daarna voor ongeveer 10 minuten in de oven tot de koekjes mooi goudbruin gebakken zijn.


bron: atkins recept
