Verwarmde porridge met pure cacao

Vandaag wil ik een van mijn favoriete ontbijtrecepten met jullie delen: Overheerlijke porridge van Hennep en chiazaadjes.  Deze maak ik op zondag vaak klaar als voorbereiding op een drukke werkweek.

Je kan ze al klaar in potjes doen en in de koelkast bewaren voor een paar dagen of ze bewaren in de ijskast voor een langere periode.

Deze eenvoudige ontbijtpudding is heel snel klaar, bevat slechts enkele ingrediënten en smaakt heerlijk!

Chiazaadjes bezitten talrijke gezondheidsvoordelen en worden daarom vaak “de superieure super food” genoemd, of zelfs “de droom van elke weight watcher” en “de ultieme sportvoeding”. Christopher McDougall, auteur van de bestseller “Born to Run” promoot chiazaadjes als de ideale voeding voor atleten: “qua voedingswaarde komt een eetlepel chia overeen met een smoothie gemaakt van zalm, spinazie en menselijk groeihormoon”. Hij voegt toe dat “als je één levensmiddel mocht meenemen naar een onbewoond eiland, er niet veel zou kunnen tippen aan chia, tenminste als je geïnteresseerd bent om spieren te ontwikkelen, je cholesterol te verlagen en je risico op hart- en vaatziekten te verminderen; na enkele maanden op een dieet van chiazaadjes zou je waarschijnlijk zelfs gewoon naar huis kunnen zwemmen”.(bron Julie Van den Kerckhove)

… Wat bevat 100g chia dan precies?

Het ‘Nutritional Science Research Institute’ publiceerde de volgende voedingswaarde -analyse – 100g chia bevat:

Proteïne: 20,7g

Vet: 32,8g

Koolhydraten: 41,8g (waarvan vezels: 41,2g)

Calcium: 714 mg

Kalium: 700 mg

Magnesium: 390 mg

Fosfor: 1067 mg

IJzer: 16.4 mg

Zink: 3,7 mg

Vitamine B1: 0,18 mg

Vitamine B2: 0,04 mg

Vitamine B3: 613mg

… En nog veel meer! Voor de exacte wetenschappelijke analyse, ga naar http://www.nsrinews.com/abstracts/Chia_Technical_Sheet.pdf

Ingrediënten:

  • 360 ml amandelmelk ongezoet (of kokosmelk)
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • 1 eetlepel kokosboter
  • 1 eetlepel extra vièrge kokosolie
  • 40 g hennepzaad
  • 30 g chiazaad
  • 1 koffielepel rauwe cacao

Bereiding:

  • Doe de amandelmelk, de amandelpasta, de kokosboter, de kokosolie en de rauwe cacao in een kleine kookpot en laat een paar minuutjes pruttelen en roer met een lepel tot alles goed gemengd is.
  • Haal van het vuur en voeg het hennepzaad, het chiazaad toe en roer goed om en laat 5 minuten rusten zodat de chiazaadjes de melk wat kunnen absorberen.
  • Serveer lauw of warm met een lepel MCT olie, enkele frambozen of kokosrasp.

Ik maak een hoeveelheid die ik kan invriezen voor andere drukke momenten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s