Pecannoten porridge

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag: een stevig ontbijt!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 kop (240 ml) amandelmelk, ongezoet (of lichte kokosmelk)
  • 4 eetlepels amandelpasta ik doe ook nog een schepje cacaoboter erbij
  • 1 eetlepel extra vierge kokosolie
  • 1⁄2 à 1 koffielepel kaneel
  • 2 grote snufjes zeezout
  • pure vloeibare stevia, naar smaak
  • 4 eetlepels (25 g) pecannoten, grof gehakt (of walnoten)
  • 4 eetlepels (20 g) kokosschilfers, ongezoet
  • 2 eetlepels (20 g) hennepzaad
  • 2 eetlepels (20 g) chiazaad

Zo ga je aan de slag:

1. Doe de amandel- of kokosmelk, de amandelpasta, de kokosolie, de kaneel, het zeezout en stevia naar smaak in een kleine kookpot of steelpan. Laat een minuutje pruttelen en roer met een lepel tot alles goed gemengd is.

2. Haal de pot van het vuur en voeg de pecannoten, de kokosschilfers, het hennepzaad en het chiazaad toe. Roer goed om en laat 5 à 10 minuten rusten.

3. Serveer warm of koud met wat grof gehakte pecannoten en eventueel enkele bosbessen.

Ik maak dit in een iets grotere hoeveelheid en verdeel die in glazen potjes per portie. Zet deze in de diepvries en haal ze de avond voordien uit.

’s Morgens dus heel snel een ontbijtje klaar 😉

Volg ook hier de besloten Facebook groep Keto by beautyfulskin.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit ‘Het Keto Plan’ van Julie Van den Kerchove (€ 24,99, Lannoo). Meer info: http://www.lannoo.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s