Zuur-base voedingswijzer

Zuur-base voedingswijzer

Zuur-base voedingDe Alka® zuur-base voedingswijzer van AlkaVitae® geeft informatie over een gezonde zuur-balans op basis van uw dagelijkse voedingspatroon in combinatie met actieve ontzuring.

Verzuring van het lichaam, spieren en gewrichten wordt in hoge mate veroorzaakt door een dagelijkse overschot aan zuurvormend voedsel. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na verbranding ervan, zure afvalstoffen zoals urinezuren, melkzuren en azijnzuren achter. Omdat het lichaam dit zuuroverschot niet allemaal kan afvoeren worden de overtollige zuren in vaste en in vloeibare vorm overal in het lichaam opgeslagen. Hoe meer zure afvalstoffen worden opgeslagen, des te groter is de kans op lichamelijke klachten.

Voor een goede zuurbalans op basis van alleen het dagelijks voedingspatroon geldt als richtlijn dat deze zou moeten bestaan uit 80% basisch- en 20% zuurvormende producten. Maar in de praktijk blijkt dat wij, met ons westerse voedingspatroon, per dag slechts 30% tot 40% basischvormend en maar liefst 60% tot 70% zuurvormend voedselbinnen krijgen.

Een gezonde lichaamsfunctie vereist voldoende basische buffers, die u weer mede kunt opbouwen door de richtlijnen van het basische voedingsdieet aan te houden. Mensen met verzuringsklachten dienen in de verhouding van tenminste 80% – 20% (4 eenheden basisch- tegen 1 eenheid zuur-vormend voedsel) te eten.

Omdat het lichaam voedingstoffen haalt uit het hele spectrum van voedingsmiddelen is het belangrijk om gevarieerd te eten. Wanneer u langdurig een te éénzijdig dieet aanhoudt, gaat het lichaam op termijn een tekort aan bepaalde voedingsstoffen opbouwen.

Een gezonde zuurbalans, zonder het risico van uitputting van belangrijke voedingsstoffen, kunt u bereiken door een verhouding van 60% basisch- en 40% zuurvormende voedsel aan te houden, mits u dit combineert met dagelijkse actieve ontzuring.

Met de Alka® producten van AlkaVitae® kunt u dagelijks actief ontzuren. Ze bieden het basische tegenwicht waardoor u kunt genieten van een gezond en gevarieerd voedings-patroon. Alka® neutraliseert zure afvalstoffen en houdt uw zuurbalans in evenwicht.

Zuur-base voedingslijst

Hieronder vindt u een overzicht van diverse soorten voedingsmiddelen. Ze zijn ingedeeld op hun basische of verzurende werking op het lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s