Moet het echt? Die nachtcrème?

Een mooie huid krijg je door deze ook ‘s nachts goed te verzorgen. Want juist in de nacht, werkt de huid dubbel zo snel aan het herstel.

Sommige dermatologen zeggen dat nachtcrèmes onzin zijn, andere menen juist dat ze nuttig zijn en geven ze het voordeel van de twijfel. Uit een onderzoek van de Universiteit van Zurich bleek dat de huid hetzelfde bioritme aanhoudt als de eigenaar. Overdag – in waakstand – is de huid vooral bezig zichzelf te verdedigen tegen zonlicht, sigarettenrook, vervuiling zoals fijn stof en uitdroging door vochtverlies. De natuurlijke verdedigingsbarrière van de huid vraagt voortdurend om aandacht.

Herstelwerk

’s Nachts is er ogenschijnlijk rust, maar is het herstelwerk aan de huid tweemaal zo intensief als overdag. Tussen elf uur ’s avonds en drie uur ’s morgen delen de cellen zich acht keer sneller. Gifstoffen worden afgevoerd, vetten aangemaakt en de vochtbalans hersteld. Daarnaast is de huid ’s nachts ook ontvankelijker voor werkstoffen, omdat hij warmer is en dus beter stoffen opneemt (vergelijk dat maar met een theezakje in lauw of warm water).

Hoe gebruik je een nachtcrème?

Gebruik een nachtcrème altijd op een gereinigde huid. Behalve een nachtcrème kun je ook nog voor een serum of een olie gaan. Een serum is een sterk geconcentreerde lichte emulsie die je naast je dag- en nachtverzorging kunt gebruiken. Een serum richt zich meestal op een doel, bijvoorbeeld hydrateren, herstellen of kalmeren. Mijn favoriet is de serum Paradoxe (herstel op celniveau)  Een olie daarentegen kun je wel als alternatief gebruiken voor een dagcrème. Olie trekt snel in en voorziet de huid van de nodige vitamines en vetstoffen.Ikzelf hou niet echt van olie omdat dit nogal vettig aanvoelt!

Je kan ook een hydraterend masker aanbrengen (ik gebruik er eentje van Beaute Pacifique = Hydraterend masker)  voelt aan als een crème en werkt als een masker … zalig)

Er zijn mensen die zweren bij  een  dag-en nachtcrème.. helaas geloof ik hier niet in.. want ze moeten verschillende taken uitvoeren…Meestal bevatten de dagcrèmes een zonnefilter en slapen met een – chemisch – zonnefilter op de huid kan zorgen voor huidirritatie. Voor overdag is een crème met zonnefilter natuurlijk een must!

Wens je meer informatie? Of wil je weten wat nu voor jou een goede nachtcrème zou zijn? Laat je huid scannen !

Onze volgende huidscandag is op 17 novemeber !! Meer informatie: info@beautyfulskin.be  

 

nacht

bronnen: Beauté Pacifique, magriet , beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s