Hoe krijg je wallen onder de ogen? (en hoe kom je er vanaf?)

Om wallen onder de ogen succesvol te behandelen hebben we inzicht nodig in de mogelijke oorzaken.
Tot de mogelijke oorzaken behoren:

Wallen door een slechte doorbloeding
Bij een verminderde doorbloeding ontstaat een blauwachtige schijn onder de huid van de ogen. De huid is hier erg dun waardoor de bloedvaatjes erdoorheen schijnen. Door de verminderde doorbloeding hopen rode bloedcellen zich op en zoeken een andere weg. Hierdoor verspreiden ze zich in de omliggende huid rond de ogen. Het lichaam probeert echter de rode bloedcellen daar op te ruimen. Door de afbraak van rode bloedcellen (door enzymen), ontstaat een donkerblauwe kleur. Bij een slechte doorbloeding hopen afvalstoffen zich vooral op in de nacht. En ja, hoor, in de ochtend zie je donkere kringen.
In de loop van de dag verminderen deze doordat de doorbloeding meer op gang komt.

Een goede nachtrust is van belang voor een mooie uitstraling 

Behandeltip: masseer je onderoogleden bij het aanbrengen van een crème rond je ogen. Dit stimuleert je doorbloeding. Kies een crème met vitamine A (retinol) en/of vitamine E (tocopherol). Mijn favorieten zijn die van Beauté Pacifique en dermaceutic 

Het masseren doe je zo: neem een beetje crème op je ringvinger en ‘klop’ dit lichtjes op de huid onder je oog. Werk van binnen naar buiten. Met de ringvinger geef je de minst krachtige druk op de gevoelige huid rond je ogen, vandaar dat je dit het beste met de ringvinger kunt doen.

Wallen door teveel pigment
In geval van teveel pigment zijn de wallen onder de ogen bruin van kleur. Dit komt het meest voor bij getinte mensen. Deze kringen zijn moeilijker te behandelen met een crème. Hoewel crèmes met licorice/zoethoutextract, niacinamide, vitamine c en/of lotusbloemextract wel helpen bij consequent gebruik. Deze werkstoffen verminderen pigmentophopingen.

Behandeling met VPL Energist  geeft ook vaak goede resultaten
Pigment zit vaak in het onderste laagje van de opperhuid. Niet zo heel diep in de huid dus. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar behandeling met VPL. Dit vind ik veiliger dan laser. Laser is voor andere doeleinden weer heel goed, maar voor de huid onder de ogen zou ik kiezen voor VPL. In mijn praktijk boek ik hiermee heel goede resultaten.

Zelftest: ontstaan de kringen door een slechte doorbloeding of pigment?
Deze test doe je als volgt: ga voor een spiegel staan en druk met een vinger ongeveer 4 seconden op de donkere kring rond je oog. Haal dan je vinger weg en kijk dan goed naar de kleur van de huid die onder je vinger zat. Zie je een witte kleur die weer snel rood wordt dan is een opeenhoping van bloed de oorzaak. Blijft het stukje huid donker, dan is de oorzaak waarschijnlijk gelegen in een ophoping van pigment.

Wallen door vermoeidheid en stress
Vermoeidheid, stress, huilen en slaaptekort geven ook wallen. Dan bedoel ik wel langdurige stress, vermoeidheid, verdriet en slaapstoornissen. Op den duur houdt de huid rond de ogen dan meer vocht vast, wordt bleker van kleur en de bloedvaatjes schijnen beter door de huid heen.

Spelen deze factoren bij jou een rol denk dan eens serieus na over een andere leefstijl, waarin je meer tijd vrij maakt voor ontspanning en dingen die je leuk vindt. Bij langdurig verdriet en slaaptekort is het soms raadzaam professionele hulp in te roepen.

Een positieve verandering begint bij jezelf 

Wallen door allergie (vochtwallen)

Wallen onder de ogen zie je ook vaak bij een allergie zoals bij hooikoorts

Wallen onder de ogen door vocht zie je ook vaak bij allergische reacties.
Je kunt met antihistaminica de allergie onderdrukken. Hiervoor zijn speciale oogdruppeltjes of tabletjes verkrijgbaar bij drogist, apotheek en reformwinkel. Vooral antihistaminica met cetirizine werken goed. Van deze stof wordt je ook niet slaperig. Wat vele andere antihistaminica wel hebben. Laat je goed adviseren. Ikzelf zweer bij een natuurlijke aanpak en gebruik de gemmodruppeltjes van Purasana “pollen” deze helpen me door de hooikoortsperiode heen !

Wallen door vet 
Wallen onder de ogen door opeenhoping van vet verdwijnen niet bij het liggen. Deze kunnen het mooist operatief verwijdert worden door een gespecialiseerde arts.

Test of wallen door vet of vocht komen
Je kunt testen of je wallen onder je ogen te maken hebben met vet of met vocht. Pak een spiegel bij de hand en ga 20 minuten liggen. Indien je gaat liggen en de wallen verminderen dan gaat het om vocht. Blijven de wallen net zo zichtbaar na een tijdje liggen, dan speelt vet waarschijnlijk een rol.

Behandeling met radiofrequente golven geeft goede resultaten bij wallen ontstaan door vet 
De behandeling bij uitstek is de exilis hiervoor.

Wallen door voedingstekorten 
Wallen kunnen ontstaan door een tekort aan ijzer, vitamine K en vitamine B12. Dit kun je laten onderzoeken via bloedonderzoek.

Wallen door een verminderde werking van de nieren en/of bijnieren 
Dit geeft vaak een blauwe schijn onder de ogen. Er zijn handige urinetestjes verkrijgbaar om zelf je urine te testen. Maar je kunt natuurlijk ook naar de huisarts gaan.

De combur test is een ideale test om snel inzicht in je urine te krijgen 

Vermijd in elk geval veel zout.

Wallen door roken
Roken zorgt voor problemen met de bloedvaatjes, waardoor ze nog zichtbaarder en donkerder worden dan ze al zijn. Al eens geprobeerd om te stoppen met roken? Je huid zal je er heel dankbaar voor zijn.

Wallen door alcohol
Alcohol heeft een uitdrogend effect op het lichaam, wat ook weer donkere kringen en wallen in de hand werkt. Drink zo min mogelijk alcohol. En als je toch een wijntje wilt nemen kies dan voor rode wijn.

Wallen door veroudering
Zorg altijd voor goede voeding met veel antioxidanten. Deze versterken de wandjes van de bloedvaatjes en vertragen het verouderingsproces.

Antioxidanten in je voeding remmen het verouderingsproces 

Wallen door erfelijke factoren
Bij wallen door erfelijkheid zien we vaak ingevallen onderoogleden. Mensen die hier last van hebben zijn er vaak mee geboren. Men heeft dus van jongs af aan ingevallen onderoogleden.

Test of je oogwallen door erfelijke factoren komen
De schaduw die onder het oog ontstaat wordt veroorzaakt door de oogspier. Je kunt dit testen door met je ogen te knijpen (alsof je in de verte kijkt). Hierdoor worden de oogspieren aangespannen. Verdwijnen de wallen hiermee onder je ogen tijdelijk, dan heb je ingevallen onderoogleden. Deze zijn goed te behandelen met hyaluronzuur injecties. Het volume onder je oog wordt hiermee aangevuld en je hele uitstraling verbetert.

Wallen door erfelijke factoren zijn mooi te behandelen met hyaluronzuurinjecties 

Tip: gebruik bij wallen een concealer
Dit is geen definitieve oplossing, maar wel een goede om wallen tijdelijk te verbergen. Neem 1 tintje lichter dan je huidskleur voor het meest natuurlijke effect. Een concealer breng je aan in de vorm van een omgekeerd driehoekje en niet alleen op het walgedeelte onder je oog. In mijn praktijk werk ik met de concealer van Bellapierre. Deze is echt geweldig.

Breng de concealer aan in de vorm van een omgekeerd driehoekje 

Heb je wallen na een feestje of een avondje stappen?

Leg dan verse komkommerschijfjes op je ogen. Komkommers bevatten veel cafeïnezuur. En juist dit stofje vermindert het vasthouden van vocht en doet de bloedvaatjes samentrekken. Tien minuten en je ziet echt verschil.

Laat je ogen weer stralen met komkommerschijfjes 

Dit was een hele lijst met oorzaken van wallen hè? Ik hoop dat ik hierin wat duidelijkheid heb kunnen scheppen en dat je iets hebt aan de zelftestjes. Heb je vragen stel ze me gerust. info@beautyfulskin.be

Vond je dit artikel interessant ?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw mening op Instagram met #beautyfulskin.oostende of via de Facebookpagina van Beautyfulskin ! Enjoy ! xxx

einde blog laatste aanpassing

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s