Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

Omdat ik deze zo lekker vind…

Ingrediënten:

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de auber­gines in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de aubergineplakken met 3/4 van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 6 min. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik. Bestrijk de courgette met de rest van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 5 min. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes.
  5. Snipper de uit, en laat even glazig worden, voeg dan de stukjes zoete paprika, en de tomatenblokjes en 1 gesneden tomaat toe.(maak hier een saus mee)
  6. Hak de gedroogde tomaatjes, met olie en peterselie tot een pastasaus.
  7. Vet de ovenschaal in. Verdeel tomatensaus  over de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met  een laagje van de aubergine, een laagje tomatensaus , een laagje  van de courgette, laagje van de ricotta,  Maak zo nog 2 lagen.
  8. Verdeel de ricotta erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s