Wallen en kringen… de oplossingen

Wat zijn de oplossingen van wallen en kringen ?

8 wallen.png

Veel mensen denken aan een chirurgische ingreep tegen deze kwalen en vaak schrikt dit af. Soms is een verandering van lifestyle al effectief. Voldoende rust, water, thee, sapjes. Beperk alchoholische dranken en stop met roken.

Cosmeceutics & camouflage

Er zijn veel producten op de markt die tot op een bepaalde hoogte iets tegen donkere kringen, wallen en rimpels kunnen doen.

Tretinoine/vitamine A

En bekend anti-aging ingrediënt. Goed tegen fijne lijntjes, huidverkleuring en voor verbetering van je huidtextuur. Het grootste nadeel van het gebruik is huidirritatie zoals roodheid, branderigheid en schilferingen. HIerdoor is er vaak terughoudendheid in het gebruik van vitamine A rond de ogen.

Antioxidanten zoals vitamine C en E

Antioxidanten neutraliseren de reactive oxygen species (ROS). ROS zijn instabiele en reactieve moleculen in de huid die onder invloed van ultraviolet licht, roken en overmatig alcoholgebruik kunnen ontstaan. Deze ROS moleculen beschadigen cellen in het lichaam.

Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in de biostimulatie van collageen in de huid, anti-inflammatoire werking en heeft een huidblekende werking door tyrosinase (een stof die betrokken is bij pigmentvorming) te remmen.

Vitamine E is een lipofiele antioxidant. Een studie toonde een verbetering van de rimpels rond de ogen en vermindering van UV schade na 4 maanden. De combinatie vitamine C en E hebben een synergistische werking, een andere studie toonde een verdubbelde fotoprotectie van de gecombineerde vitamine C en E door de toevoeging van een planthormoon feruline zuur.

Vitamine B3 (niacinamide) heeft een brede werking op de huid. Het stimuleert de aanmaak van ceramide en vrije vetzuren nodig om de barriere functie van de huid te versterken, daarnaast heeft het anti-inflammatoire en vanaf 4% pigmentverminderende eigenschappen.

Hyaluronzuur en ceramiden zitten van nature in de huid. Naarmate we ouder worden vermindert de productie waardoor de huid droger en rimpeliger wordt. Zowel hyaluronzuur en ceramiden zorgen voor hydratatie, behoudt van je huidbarrière waardoor er minder transepidermaal waterverlies is.

Overige ingrediënten die vaak gebruikt worden om wallen, donkere kringen en fijne rimpels zijn: cafeïne, groene thee, arbutine en groeifactoren.

Optische concealers/camouflage is een simpele manier om donkere kringen te verbergen.

Injectables

Een volumeverlies of -tekort geeft een schaduw onder de ogen. Dit is niet weg te werken met crèmes en camouflage. et is wel mogelijk om het op te vullen met een filler behandeling.

Filler is een heldere gel op basis van een afbreekbaar hyaluronzuur. Met een fijn naaldje wordt het in de huid gespoten om rimpels en plooien te verminderen. De resultaten zijn langdurig maar niet permanent, omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Een andere optie is het opvullen met lichaamseigen vet.

Gefractioneerde CO2 laser

Deze laser kan ingezet worden om verslapte oogleden te verstevigen door het bindweefsel selectief tot een bepaalde diepte te verdampen. Echter komen niet alle hangende oogleden voor laser in aanmerking. In dit geval kan een chirurigische correctie van de onder- en bovenoogleden uitgevoerd worden.

Voor donkere pigmentvlekken zijn pigmentlasers zoals Q-switched ruby, alexandrite en Nd-YAG laser geschikt.

Bij gecombineerde pigmentvlekken met fijne bloedvaten is een pulsed dye laser een mogelijkheid.

handtekening mail 1

 

handtekening mail 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s