Deze koekjes stonden al een tijdje op mijn baklijstje. Waarom? Ze zijn allereerst supermakkelijk om te maken, omdat ze maar twee basisingrediënten bevatten: havermout en banaan. Door honing toe te voegen worden ze nog wat zoeter en knapperiger. Daarnaast kun je er alles in stoppen dat je lekker vindt: pure chocola, kokos, gedroogde vruchten, nootjes, kleine stukjes appel etc. Dus de koekjes zijn very very healthy bites. Ik neem ze als snack mee naar mijn werk, maar je kunt ze ook bij het ontbijt eten.
Mijn favoriete combi’s:
– Pure chocoladedruppels met kokos en gedroogde cranberries
– Goij besjes, kokos en gehakte amandelen (mijn favoriet).
en voor mijn vriendin Wendy die geen bananen meer mag eten.. dit kan je ook met zelfgemaakte appelmoes maken !!!
Benodigdheden
- 2 rijpe bananen (middelgroot)
- 120 gram havermout
- Één eetlepel honing
- Extra vulling:
- Gehakte noten
- Geraspte kokos
- Goijbesjes, rozijnen
- Chocoladedruppels
Zo maak je Supersimpele havermoutkoekjes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
- Neem een kom en pureer de bananen, meng hier de honing doorheen. Voeg vervolgens de havermout toe en eventueel gehakte noten, kokos, stukjes chocolade of gedroogd fruit.
- Maak bolletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat. Druk ze vervolgens een beetje plat met een lepel. Hoe platter, hoe knapperiger, maar ze blijven een beetje chewy.
- Bak ze nu af in ongeveer 16 minuten, tot ze mooi bruin worden. Laat goed afkoelen (en uitharden) voor je ze eet.
SMAKELIJKE GROETEN Karoline xx
Ze zijn zo overheerlijk. Laatst heb ik ze ook gemaakt via het boek Havermoutje. Een echter aanrader voor gezonde voeding en havermout fans.
LikeLike
inderdaad in het boek Havermoutje staan ook super lekkere recepten.. en ze hebben er nu nog eentje bij met noten… Ik geef er iedere keer een klein beetje mijn eigen touch aan .. want uiteindelijk kan je er nog allerlei lekkere vruchten en noten aan toevoegen ! Lekker ! grts Karolinexx
LikeGeliked door 1 persoon