Chiapudding met braambessen

Dit is een recept (variant) vanuit Julie’ Lifestyl: een ontbijtrecept die koolhydraatarm, paleo, keto en suikervrij is….

Ik had het artikel gelezen en ik volg Julie Van den Kerchove al even omdat het vooral nu ging over sugar cravings. je weet het het gevoel ‘hangry’ of moe te zijn enkele uren na je maaltijd, met een sterke drang naar zoete tussendoortjes.

Ik ben nu al even bezig met suiker uit mijn voeding te schrappen, … en op zich valt dit mee… toch heb ik soms zo een zin in een stukje chocolade (ja puur 74% gezond, niet? … tot ik de ingrediëntenlijst begon na te kijken.. als 2de staat suiker .. je helaas)

De zin in zoet… wat is nu de oplossing?(volgens Julie) Vervang je favoriete zoete tussendoortjes en desserts door gezondere alternatieven die rijk zijn aan goede vetten en vitaminen, zoals deze Chiapudding met braambessen (haar recept was met aardbeien, maar die had ik niet in huis) Het is een van haar favoriete ontbijtrecepten op dagen dat ze sport omdat het haar heel veel energie geeft dankzij de combinatie van gezonde vetten, trage koolhydraten en plantaardige eiwitten – ideaal om de spieren te voeden en je urenlang zoet te houden.

Dus bij deze heb ik het ook even uitgeprobeerd en ik moet zeggen… super lekker!

INGREDIËNTEN

  • 1 ½ kop kokosmelk (1 blik of vers)
  • 2 koppen braambessen, vers of bevroren en lichtjes ontdooid (kon dus ook aardbeien zijn)
  • ½ eetlepel amandelpasta
  • 2 snufjes Himalayazout of zeezout (voor smakenbalans en mineralen)
  • Pure vloeibare Stevia, naar smaak (of andere zoetstof naar keuze) Ik heb Xylitol genomen (omdat ik een insulineresistentie plan volg)
  • ½ kop (8 eetlepels) chiazaad

Optioneel:

  • 1 eetlepel lucumapoeder (natuurlijke zoetstof) (deze heb ik niet genomen want had die ook niet.. en het is toch afkikken van zoet.. dus bij deze .. 🙂 )
  • 1 eetlepel MCT-kokosolie (om je energie en vetverbranding een boost te geven)

Afwerking:

  • 4 eetlepels keto granola (ik gebruikte de granola uit het boek Het ketoplan )
  • 1 handvol bessen

WERKWIJZE:

  1. Mix de kokosmelk met de braambessen, de amandelpasta, twee snufjes zeezout en stevia (of xylitol)naar smaak.
  2. Optioneel kan je ook een lepel lucuma toevoegen (voor een natuurlijk zoete smaak en vitaminen) en MCT kokosolie. Het zal je langer een voldaan gevoel geven en je concentratie doorheen de dag verhogen.
  3. Giet de aardbeien-kokosmelk bij de chiazaadjes in een kom en meng goed. Plaats de kom een nachtje in de koelkast zodat de chiazaadjes tijd hebben om de kokosmelk te absorberen.
  4. Werk de chiapudding af met een handvol bessen en enkele lepels granola. (opgelet deze granola maak ik volledig suikervrij= dus ook geen natuurlijke suikers!! )

Nog enkele TIPS & TRICKS:

  • Je kan de chiapudding luchtdicht afgesloten minstens 5 dagen bewaren in de koelkast.
  • Heb je geen aardbeien in huis of zijn ze niet in seizoen? Vervang ze door andere bessen zoals braambessen, frambozen… of een mix. De meeste biowinkels en supermarkten verkopen ook bevroren bessen, ideaal buiten het zomerseizoen.

chiapudding.png

Wat voor onze huid?

chia s.png

Meer over voeding en onze huid? Lees er alles over in het boek Huidverjonging op maat

Bestel hem nu. 

 

One thought on “Chiapudding met braambessen

  1. Pingback: Eczeem en huidproblemen…vaak is een lekkende darm de oorzaak van het probleem. | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s