Tijd voor zonbescherming!

Insmeren….Mocht dit nog geen gewoonte zijn…maak ze dan vanaf NU!

Zoals je kan lezen in mijn boek “huidverjonging op maat”. Is zonschade de nummer 1 in het verouderingsproces. Dus echt deze mag niet ontbreken in je dagelijkse verzorging!

Ik wil je op weg helpen bij het kiezen van een juiste zonbescherming en neen ze zijn niet allemaal hetzelfde!

uva uvb infografiek.jpg

illustratie uit het boek: Huidverjonging op maat. hoofdstuk huidveroudering door levensstijl: de zon

Wanneer gebruik je jouw zonbeschermingsproduct?  wanneer je zonbescherming gebruiken,.png

Welk product is voor jou nu geschikt?

1zon.jpg

zon 2.jpg

zon 3.jpg

Wil je graag één of meerdere producten bestellen? dat kan : info@beautyfulskin.be 

Nog enkele tips uit het boek huidverjonging op maat

 • Een spf 15 + spf 15 staat niet gelijk aan spf 30. Verschillende laagjes over elkaar heen gebruiken heeft hiervoor dus geen zin.
 • Een plusteken geeft de bescherming tegen UV-A aan, dus zorg voor een product met veel plusjes.
 • Gebruik altijd een dagcrème onder je zonnebrandcrème. Breng je zonnebrandcrème bij voorkeur onder je make-up, maar bovenop je moisturizer aan. De belangrijke ingrediënten in de moisturizer kunnen namelijk een stuk minder goed hun werk doen als je de volgorde omdraait. De bescherming met spf komt als laatste stap in de huidverzorging.
 • Meng je zonnebrandcrème niet met je foundation. Natuurlijk ‘mag’ je foundation mengen met zonnebrandcrème, maar echt verstandig is dat niet. Realiseer je namelijk dat als de spf in je foundation lager is dan in je zonnebrandcrème, de uiteindelijke bescherming van het mengsel flink omlaag zal gaan. De concentratie zonfilters in de mix is per slot van rekening lager dan in je zonnebrandcrème. Daar komt dan nog eens bij dat je het risico loopt dat door de producten te mengen de werkzaamheid van de filters aangetast wordt. Chemische filters als avobenzone, oxybenzone en homosalate zijn bijvoorbeeld heel instabiel, waardoor je niet zeker bent van je uiteindelijke bescherming. Liever twee aparte laagjes smeren dus!
 • Onbewust smeer je je niet-dominante kant minder goed in… vergeet deze dus niet gelijk te behandelen.
 • Vergeet de huid rond de ogen, je haarlijn en je bovenlip niet.
 • Je bent niet voldoende beschermd als je een foundation of BB-crème met spf draagt! Op zich zal een foundation met spf 30 je huid even goed beschermen tegen zonschade als een “normaal’ zonnebrandproduct met deze factor, maar er zit wel een addertje onder het gras. Om de factor te halen die op de verpakking staat, moet je namelijk een dikke laag van het product smeren en dat geeft met een foundation of een BB-crème een niet al te fraai resultaat! Om de twee uren een laagje aanbrengen met een goede spf is de boodschap.
 • Een chemische filter absorbeert UV en breekt langzaam af in de zon, minerale filters weerkaatsen en werken langer. Chemische filters hebben als nadeel dat ze je huid kunnen irriteren.
 • In de tuin werken, fietsen, terrasje, wandelen,… er zijn heel wat activiteiten waarbij je je onterecht vergeet in te smeren.
 • Als je als kind al verbrand bent geweest, worden de schadelijke effecten niet door je lichaam gecompenseerd. Het herstel na een zonnebrand is afhankelijk van de graad van zonnebrand. Een oppervlakkige zonverbranding zal geen littekens achterlaten. Echter, in ernstiger gevallen kunnen er behalve littekenvorming ook pigmentverkleuringen ontstaan.
 • Denk niet dat je met dat witte T-shirt niet kan verbranden! Een (wit) T-shirt biedt op een niet ingesmeerde huid maximaal een zonnefactor 5. Als het T-shirt ook nog nat wordt, daalt de factor.
 • We hebben zon nodig om vitamine D aan te maken. Gebruik multivitamine, omega 3 (visolie) en veertig microgram vitamine D3 per dag in de winterperiode.
 • Je blijft best uit de zon tussen twaalf en drie uur in de namiddag, aangezien de UV-straling dan het sterkst is.
 • Draag een goede zonnebril met een UV-filter, omdat ogen worden beschadigd door UV-straling.
 • Draag een petje of hoed in de zon.

Meer lezen? Bestel het boek hier. 

het nieuwe boek vanaf nu vekrijgbaar banner

One thought on “Tijd voor zonbescherming!

 1. Pingback: X-mas pack promotie!!!! Mis dit niet! | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s